Boc despre Partidul Mişcarea Populară: Orice voce critică la adresa puterii este binevenită

Fostul premier Emil Boc afirmă că apariţia Partidului Mişcarea Populară este binevenită, fiind nevoie de "orice voce critică la adresa puterii", în condiţiile în care "USL este în plină fază de abuz de putere".

255 afișări
Imaginea articolului Boc despre Partidul Mişcarea Populară: Orice voce critică la adresa puterii este binevenită

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează demersul de înregistrare a Partidului Mişcarea Populară, Emil Boc a răspuns că orice partid care doreşte să fie un adversar al puterii este "binevenit" într-un sistem democratic.

"Orice voce critică la adresa puterii şi orice partid care doreşte să fie un adversar al puterii este binevenit într-un sistem democratic, pentru că orice putere care nu are limite tinde să abuzeze de putere. În acest moment, USL este în plină fază de abuz de putere, prin modul în care se comportă discreţionar în spaţiul public şi orice formaţiune este binevenită în critica la adresa puterii", a spus Boc.

Întrebat în continuare cum comentează faptul că liderii Partidului Mişcarea Populară au afirmat că formaţiunea este partenerul preşedintelui Traian Băsescu, Boc a spus că şeful statului nu este membru al niciunui partid politic.

"Preşedintele este preşedintele României, deocamdată, aşa încât nu este membru al niciunui partid politic. Faptul că sprijină proiectele de reformă a statului român, pe care şi guvernele PDL le-au susţinut, acest lucru eu îl salut", a menţionat Emil Boc.

Deputatul Eugen Tomac anunţa, marţi, că Partidul Mişcarea Populară, formaţiune pe care o conduce interimar, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare, el prezentând, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere precum şi sigla şi simbolul PMP, mărul.

Membrii Comitetului de iniţiativă naţională al Partidului Mişcarea Populară, format din preşedintele interimar Eugen Tomac şi Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Dragoş Ciuparu, au susţinut, marţi, la lansarea partidului, o conferinţă de presă, având în spate un panou cu sigla şi logoul formaţiunii - un măr stilizat în culorile albastru-verde.

Eugen Tomac preciza că obiectivul imediat este de a pune bazele celui mai puternic partid din România, arătând că există posibilitatea ca începând de miercuri să fie înfiinţate peste 30 de filiale ale Partidului Mişcarea Populară.

El ţinea să sublinieze că cei din Partidul Mişcarea Populară sunt parteneri ai actualului şef al statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici