Boc: După Consiliul Naţional de Coordonare voi decide dacă voi candida la şefia PDL

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că va lua o decizie privind candidatura la funcţia de preşedinte al PDL pentru un nou mandat după Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al partidiului.

15 afișări
Imaginea articolului Boc: După Consiliul Naţional de Coordonare voi decide dacă voi candida la şefia PDL

Boc: După Consiliul Naţional de Coordonare voi decide dacă voi candida la şefia PDL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că va decide după ce în CNC al PDL se va lansa competiţia oficială pentru şefia formaţiunii.

"Voi lua o decizie privind candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PDL după ce se lansează competiţia oficială pentru conducerea PDL în CNC. Încă nu am avut CNC. În intervalul de timp după CNC pus la dispoziţie, voi lua o decizie", a spus Boc.

Legat de discuţiile din partid privind separarea funcţiei de premier de cea de preşedinte al PDL, Emil Boc a afirmat că acestea sunt "sănătoase" şi că este "firesc" să fie o dezbatere pe această temă.

"Vom vedea cum se va finaliza dezbaterea. Vom vedea care e punctul de vedere al partidului", a spus Boc.

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al Partidului Democrat Liberal, programat iniţial pentru sâmbătă, se amână pentru data de 5 martie, a anunţat, miercuri, PDL.

Anunţul vine după ce, marţi, preşedintele Traian Băsescu a avut întâlniri cu parlamentarii PDL, iar seara cu liderii locali ai partidului, în care a susţinut necesitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier tehnocrat, însă nu a obţinut sprijinul partidului în acest sens.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor locali ai PDL, la întâlnirea de marţi seară, că rolul acestora este să îi convingă pe parlamentari că este nevoie de un premier tehnocrat, au declarat în exclusivitate pentru MEDIAFAX surse oficiale, care spun că Emil Boc va fi înlocuit înaintea CNC al PDL.

Discuţiile pe această temă ar urma să fie reluate după Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie, la care va fi aleasă noua conducere a Uniunii.

CNC al PDL trebuia să convoace Convenţia Naţională a partidului la mijlocul lunii mai, la care să fie aleasă noua conducere a democrat-liberalilor. Mai mulţi lideri ai partidului s-au exprimat deja în favoarea separării funcţiei de premier de cea de preşedinte de partid.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici