Boc: După reorganizare românii nu vor plăti nimic în plus şi nici nu se vor deplasa mai mult

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că reorganizarea administrativ-teritorială nu va presupune niciun cost suplimentar pentru oameni, iar aceştia nu vor trebui să se deplaseze la alte instituţii.

145 afișări
Imaginea articolului Boc: După reorganizare românii nu vor plăti nimic în plus şi nici nu se vor deplasa mai mult

Boc: După reorganizare românii nu vor plăti nimic în plus şi nici nu se vor deplasa mai mult (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Boc a spus că reorganizarea administrativ-teritorială se impune pentru ca noile structuri să atragă sume mai mari din fondurile europene, să dezvolte politici coerente şi pentru că, astfel, cheltuielile statului cu aparatul bugetar vor fi reduse.

El a subliniat că reorganizarea nu presupune niciun cost suplimentar pentru cetăţeni, întrucât niciun fel de act de identitate nu va trebui schimbat decât la expirare.

Boc a spus că reorganizarea nu va presupune nici deplasări pe distanţe mai mari din partea populaţiei pentru obţinerea actelor sau avizelor.

"Nu se va face niciun kilometru în plus, pentru că vor circula hârtiile, nu oamenii", a menţionat el.

Preşedintele PDL a precizat că, în cazul reorganizării, în fiecare reşedinţă a actualelor judeţe vor fi păstrate oficii ale principalelor servicii - pensii, sănătate, învăţământ - care vor avea însă dimensiuni reduse.

De asemenea, Boc a afirmat că actualele centre de eliberare a actelor de identitate sau a centrelor APIA, fiecare în număr de 410, vor funcţiona şi după reorganizare, astfel că populaţia nu va fi nevoită la deplasări sau costuri suplimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici