Boc: Geoană manipulează opinia publică cu privire la vârsta de pensionare

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, susţine că preşedintele PSD Mircea Geoană manipulează opinia publică cu privire la vârsta de egalizare a pensiei femeilor şi a bărbaţilor pentru că nu menţionează, în declaraţiile sale, că, potrivit Legii pensiilor, procesul va avea loc în 2030, nu în prezent.

25 afișări
Imaginea articolului Boc: Geoană manipulează opinia publică cu privire la vârsta de pensionare

Boc: Geoană manipulează opinia publică cu privire la vârsta de pensionare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"PSD şi Mircea Geoană manipulează opinia publică cu privire la vârsta de egalizare a pensiei femeilor şi a bărbaţilor. Mircea Geoană nu menţioneapă faptul că egalizarea vârstei de pensionare a femeilor şi a bărbaţilor va avea loc doar în anul 2030. Nu în prezent, aşa cum mint cu bună ştiinţă, PSD şi Mircea Geoană. Scopul minciunii este clar. PSD şi Mircea Geoană vor să blocheze Legea pensiilor pentru a păstra nemodificate legile privilegiate ale parlamentarilor precum şi pensiile speciale, care nu au la bază principiul contributivităţii", se arată într-un comunicatul semnat de Boc.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a reluat, sâmbătă, la Zalău, afirmaţia că social-democraţii nu sunt de acord cu egalizarea vârstei de pensionare, pentru că femeile din România se confruntă cu condiţii mult mai grele decât cele în care trăiesc femeile din UE.

"Nu este normal să se voteze o lege a pensiilor care prevede egalizarea vârstei de pensionare, PSD nu e de acord cu acest lucru. În România, femeile au de înfruntat condiţii de trai mult mai dure decât femeile din Occident. Au copii de crescut, totul e mai greu pentru ele şi nici măcar nu beneficiază de aceeaşi susţinere din partea statului care se acordă în alte ţări UE. PSD va accepta o lege a pensiilor doar dacă va fi făcută cu repectarea principiilor formulate de noi", a declarat Mircea Geoană.

Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor, a anunţat premierul Emil Boc. Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici