Boc: Guvernul Ponta a realizat o foarte bună propagandă prin claxon şi s-a întreţinut din conflicte

Fostul premier Emil Boc consideră că Guvernul Ponta a realizat în primul an de guvernare o "foarte bună propagandă prin claxon", s-a întreţinut din conflicte şi a mărit taxe şi impozite, fără să îşi respecte promisiunile.

231 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul Ponta a realizat o foarte bună propagandă prin claxon şi s-a întreţinut din conflicte

Boc: Guvernul Ponta a realizat o foarte bună propagandă prin claxon şi s-a întreţinut din conflicte (Imagine: Raul Stef/Mediafax foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum ar caracteriza primul an de guvernare al Cabinetului Ponta, Emil Boc a spus că liberalizarea preţului la gaze şi majorarea "fără discernământ" a acestuia, precum şi distrugerea managementului privat la companiile de stat "sunt două bile negre uriaşe pentru Guvernul Ponta”.

"Eu aş face o caracterizare într-o frază, care ar suna cam aşa: Guvernul Ponta nu a guvernat, ci doar a administrat ţara, a realizat o foarte bună propagandă prin claxon, s-a întreţinut din conflicte şi a mărit taxe şi impozite. Această frază spune totul despre Guvernul Ponta. Preţurile la utilităţi au cunoscut şi vor cunoaşte în perioada următoare creşteri fără precedent din cauza liberalizării fără precedent a preţului la gaze şi curent electric. În plus, au distrus ceea ce începusem în privinţa managementului privat în companiile de stat, un proces absolut necesar pentru a scoate clientela politică. USL a oprit acest proces, i-a dat afară pe cei câţiva manageri privaţi care fuseseră instalaţi şi şi-au readus clienţii politici. Liberalizarea preţului la gaze şi mărirea fără discernământ a acestuia şi partea care ţine de distrugerea managementului privat la companiile de stat, sunt două bile negre uriaşe pentru Guvernul Ponta", a spus Boc.

Acesta a acuzat Guvernul Ponta că nu a adus nicio măsură în plus pentru susţinerea mediului de afaceri, a locurilor de muncă şi a investiţiilor din România, ci a beneficiat de măsurile grele luate de guvernarea Boc.

"Din promisiunile făcute, daţi-mi una pe care au realizat-o. Scăderea TVA, scăderea TVA la alimente, scăderea contribuţiilor la asigurări sociale, mărirea punctului de pensie la 45 la sută, toate aceste promisiuni au rămas pe hârtie şi în sertarele din sediile din Kisellef şi Aviatorilor. Guvernarea claxon merge mai departe, dar sunt convins că, la fel cum minciuna are picioare scurte, şi această guvernare va avea picioare scurte. Românii dau unei guvernări un an, un an şi jumătate credit, după care văd că la televizor e una şi în buzunare alta şi, în consecinţă, guvernarea claxon nu mai ţine foarte mult şi banii pe care i-am lăsat la Ministerul Finanţelor, 5 miliarde de euro, se cam termină. Deci cu claxonul nu mai merge mult", a mai afirmat fostul premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici