Boc: La votul moţiunii vom vedea că sunt "ei cu ei", adică PNL cu PSD

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că, la votul moţiunii de cenzură din Parlament, se va dovedi realitatea sloganului democrat-liberal şi se va vedea că sunt "ei cu ei", adică PNL cu PSD, pe când PDL va fi cu cei care respectă legea.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: La votul moţiunii vom vedea că sunt "ei cu ei", adică PNL cu PSD

Boc: La votul moţiunii vom vedea că sunt "ei cu ei", adică PNL cu PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a susţinut că moţiunea de cenzură "Guvernul pleacă. Educaţia rămâne" este o formă de protest împotriva "abuzului de putere" al Guvernului Tăriceanu, care sfidează Constituţia şi statul de drept.

Boc a spus că, la votul moţiunii, se va demonstra realitatea sloganului de campanie al PDL: "Ei cu ei, noi cu voi", şi se va vedea că PDL este cu cei care respectă legea, iar PNL este cu PSD.

Potrivit lui Boc, PDL reprezintă garanţia că legea de majorare a salarilor profesorilor si legea privind pensiile pentru categoriile grele de muncă se vor aplica, prin includerea în proiectul bugetului de stat a sumelor necesare.

Emil Boc a arătat că sloganul actualei puteri este "Guvernăm ca să prădăm. Pe faţă ne facem că ne certăm, pe la spate împărţim banii".

El a spus că ultima barieră în calea Ordonanţei Guvernului rămâne Curtea Constituţională, care mai poate declara neconstituţionalitatea acestui act normativ.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, luni, pentru a dezbate moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne.Guvernul pleacă", iniţiată de PDL, în aceeaşi zi Senatul având programată dezbaterea Ordonanţei prin care majorarea salariilor din educaţie este amânată până în aprilie 2009.

Moţiunea PDL a fost depusă ca reacţie la Ordonanţa de Urgenţă prin care Guvernul a amânat până în aprilie 2009 majorarea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ.

Documentul democrat-liberalilor a fost semnat de 132 de deputaţi şi senatori, de la PDL şi PRM, de la depunere, doi parlamentari retrăgându-şi semnăturile de pe document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici