Boc le-a cerut deputaţilor PDL să susţină proiectul legii privind alegerea primarilor din primul tur

Premierul Emil Boc le-a cerut, luni, deputaţilor PDL să susţină şi să adopte urgent două proiecte de lege privind alegerea primarilor din primul tur de scrutin şi referitor la atribuţiile primarilor.

26 afișări
Imaginea articolului Boc le-a cerut deputaţilor PDL să susţină proiectul legii privind alegerea primarilor din primul tur

Boc le-a cerut deputaţilor PDL să susţină proiectul legii privind alegerea primarilor din primul tur (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Liderul grupului PDL Mircea Toader a precizat că primul ministru a spus că aceste două proiecte trebuie neapărat susţinute şi să treacă rapid deoarece anul viitor au loc alegerile locale.

Toader a explicat că este nevoie ca primarii să fie aleşi din primul tur de scrutin deoarece, în prezent, sunt cheltuieli inutile şi, de multe ori, voinţa electoratului nu se regăseşte în rezultatul alegerilor decât din primul tur.

El a mai spus că al doilea proiect se referă la modificarea legii 215 a administraţiei publice locale care reglementează raporturile între administraţia locală.

Proiectele de lege vor intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Primul ministru Emil Boc şi secretarul general al PDL Vasile Blaga au participat la şedinţa grupului parlamentar din Cameră.

Anterior, Emil Boc a avut şi o întâlnire cu senatorii democrat-liberali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici