Boc: Ministerele cedate de PSD, repartizate în funcţie de competenţele miniştrilor PDL

Ministerele conduse până în prezent de către social-democraţi au fost împărţite miniştrilor PDL în funcţie de competenţele acestora şi de interferenţa domeniilor de activitate, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

50 afișări
Imaginea articolului Boc: Ministerele cedate de PSD, repartizate în funcţie de competenţele miniştrilor PDL

Boc: Ministerele cedate de PSD, repartizate în funcţie de competenţele miniştrilor PDL (Imagine: Mediafax Foto)

"Criteriile de repartizare a ministerelor au ţinut cont de apropierea domeniului şi de interferenţa competenţelor actuale cu cele pe care le au în momentul de faţă. Sunt ministere care presupun o conducere fermă, de exemplu, agricultură cu transporturi, deci cu o componentă foarte importantă şi care ţin de finanţarea pe măsură", a spus Boc.

El a arătat că, personal, a preluat Ministerul Educaţiei, deoarece ca formaţie profesională vine din mediul universitar, iar în ultima perioadă s-a familiarizat mult mai mult cu problemele educaţiei naţionale, lucrând la proiectul de lege promovat de Guvern prin angajarea răspunderii.

Întrebat de presă când va numi un ministru la Educaţie, premierul a amintit că decizia va fi luată în maximum 45 zile.

Premierul s-a întâlnit, vineri dimineaţa, la sediul ministerului, cu fostul ministru de resort Ecaterina Andronescu, pentru a prelua noile atribuţii.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, componenţa noului Guvern, după demisia miniştrilor PSD, precizând că el va asigura interimatul la Ministerul Educaţiei, iar ceilalţi miniştri PDL vor prelua, tot cu titlu de interimat, conducerea celorlalte ministere, conduse până în prezent de social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici