Video Premierul Boc a anunţat interimarii PDL pentru ministerele PSD

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, componenţa noului Guvern, după demisia miniştrilor PSD, precizând că el va asigura interimatul la Ministerul Educaţiei, iar ceilalţi miniştri PDL vor prelua, tot cu titlu de interimat, conducerea celorlalte ministere, conduse până în prezent de social-democraţi.

53 afişări

Componenţa nouluiGuvern:

Emil Boc (prim-ministru) va asigura interimatulla Ministerul Educaţiei,

Cătălin Predoiu (actual ministru al Justiţiei)va fi numit interimar la Ministerul de Externe,

Adriean Videanu (ministru al Economiei) laMinisterul Sănătăţii,

Radu Berceanu (ministru al Transporturilor) laMinisterul Agriculturii,

Gheorghe Pogea (ministru de Finanţe) laMinisterul Muncii,

Gabriel Sandu (ministru al Comunicaţiilor) laMinisterul pentru IMM,

Luminiţa Plăcintă (ministru pentru Tineret şiSport) la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul,

Theodor Paleologu - ministrul Culturii şiCultelor.

Anunţul premierului confirmă integral informaţiile anunţate anterior deMEDIAFAX.

Şeful Guvernului a precizat că interimatul va fiasigurat pe o perioadă de maximum 45 de zile şi căPredoiu îşi păstrează calitatea de ministruindependent în cadrul Cabinetului.

Întrebat de presă ce se întâmplă cu conducerea Departamentuluide Afaceri Europene, asigurată până în prezent de Vasile Puşcaş(PSD), Boc a răspuns că departamentul nu este condus de către unmembru al Guvernului.

Într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria, liderul PDL,premierul Emil Boc a acuzat PSD că a pus interesele electorale şide partid mai presus decât cele ale românilor şi a asigurat căactualul Guvern va respecta toate angajamentele asumate înrelaţia cu Fondul Monetar Internaţional şi ComisiaEuropeană.

El a asigurat din nou că nu vor exista probleme în platapensiilor şi salariilor şi că Executivul vacontinua să reducă nivelul cheltuielilor cu aparatuladministrativ, precum şi politica de investiţii publicemasive în infrastructură.

"Vom restrânge în continuare cheltuielile bugetare. Acum, odatăcu plecarea PSD de la guvernare, mai avem o ocazie suplimentară sămai reducem din costurile legate de funcţionarea cabinetelordemnitarilor, a secretarilor de stat, astfel încât administraţia sădevină una funcţională, în respect pentru interesele cetăţeanului",a spus Boc.

Potrivit premierului, Guvernul va aloca, în şedinţa de joiseara, 500 milioane lei pentru lucrări la infrastructura detransport, 400 milioane lei pentru şcoli şi drumuri judeţene saulocale, 364 milioane lei pentru subvenţii la CFR, 120 milioane leipentru plata facturilor de către autorităţile locale şi 110milioane lei pentru subvenţionarea centralelor de energietermică.

"Tot astăzi am avut două întâlniri importante ca urmare agestului foştilor parteneri de guvernare. Primul, am avut oîntâlnire cu toţi ambasadorii ţărilor UE la Bucureşti, cărora le-amprezentat situaţia de fapt şi proiectele Guvernului în continuare,subliniind şi în faţa ambasadorilor că politica Guevrnului nu seschimbă, angajamentele intrenaţionale se respectă. România va mergeîn continuare pe acelaşi drum al intersului public şi pentrususţinerea angajamentelor de refeormă a statului român. Deasemenea, am avut o întâlnire cu reprezentanţii confederaţiilorsindicale, unde am discutat în acest context al crizei economice,al situaţiei politice de necesitatea de a găsi soluţii pentru aîmpiedica o criză socială în Romania, care ar putea afecta situaţiaRomâniei şi a românilor. Dialogul rămâne deschis şi sper să găsimsoluţii în perioada următoare", a spus Boc.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici