Variante de interimat la Guvern dacă PSD se retrage de la guvernare

PDL pregăteşte varianta de guvern în care portofoliile PSD sunt preluate cu titlu interimar de miniştrii PDL, premierul Boc urmând a prelua Educaţia, Videanu – Sănătatea, Pogea- Munca şi Berceanu – Agricultura, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

87 afișări
Imaginea articolului Variante de interimat la Guvern dacă PSD se retrage de la guvernare

Variante de interimat la Guvern dacă PSD se retrage de la guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

Aceasta este una dintre variantele de lucru discute de miniştrii PDL, în condiţiile în care PSD ar ieşi de la guvernare.

Potrivit unor surse democrat-liberale, cel mai probabil premierul Emil Boc se va ocupa, pe perioada interimatului, de portofoliul de la Educaţie, în locul Ecaterinei Andronescu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, ar putea prelua Sănătatea, în timp ce ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, va prelua cel mai probabil portofoliul de la Muncă.

Vasile Blaga se va ocupa pe perioada interimară de Interne, Dezvoltare Regională şi va fi şi vicepremie.

Justiţia ar rămâne la Cătălin Predoiu care ar putea prelua şi portofoliul de la Externe, o altă variantă fiind ca de Externe să se ocupe ministrul Apărării Mihai Stănişoară.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ar putea prelua şi portofoliul de la Agricultură.

Elena Udrea va cumula Turismul cu Mediul.

Gabriel Sandu, de la Comunicaţii, ar putea să se ocupe de relaţia cu Parlamentul, au mai spus sursele citate.

Aceasta este o variantă de lucru luată în calcul de democrat-liberali, motivaţia interimatelor fiind aceea ca Executivul să nu meargă în Parlament cu o nouă forumulă de guvern, ci să se păstreze această formulă cele 15 zile cât miniştrii PSD demisionari sunt obligaţi să mai rămână la ministere şi cele 45 de zile de interimat stabilite de Constituţie, ceea ce ar acoperi perioada până la primul tur al prezidenţialelor.

Ministrul social-democrat de Interne Dan Nica a fost revocat din funcţie, joi dimineaţă, preşedintele Băsescu semnând şi decretul prin care interimatul este asigurat de Vasile Blaga.

Miniştrii PSD au anunţat că vor demisiona în 30 de minute. de la revocarea lui Nica.

La ora transmiterii ştirii, miniştrii PSD se întâlnesc cu liderul partidului, Mircea Geoană, la Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici