Boc: Numărul persoanelor concediate din administraţia publică va fi stabilit pe baza unei analize

Numărul persoanelor concediate din administraţia publică va fi stabilit pe baza unei analize corelată cu standardele de cost, care va indica exact atât domeniile în care trebuie angajat personal, cât şi sectoarele în care se impun disponibilizări, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc.

51 afișări
Imaginea articolului Boc: Numărul persoanelor concediate din administraţia publică va fi stabilit pe baza unei analize

Boc: Numărul persoanelor concediate din administraţia publică va fi stabilit pe baza unei analize (Imagine: Mediafax Foto)

"Şomerii nu sunt priviţi ca un număr abstract. Avem nevoie de standarde de cost pentru a stabili câte persoane pleacă şi câte trebuie să vină", a spus Boc, după aprobarea de către Parlament a bugetului pe 2010.

El a precizat totodată că şedinţa de Guvern, programată iniţial pentru miercuri, dar amânată din cauza dezbaterilor pe buget, va fi organizată vineri, 15 ianuarie.

Aproximativ 17.000 de angajaţi din administraţia locală ar putea fi disponibilizaţi în acest an, primii concediaţi vor fi cei cu vârstă de pensionare şi cei fără copii, potrivit unui proiect de lege care limitează numărul funcţionarilor din primării şi consilii în funcţie de numărul de locuitori.

Partenerii sociali urmează să discute, în aproximativ două săptămâni, prevederile acestui proiect de lege privind diminuarea numărului de angajaţi din primării şi consilii locale, în funcţie de numărul de locuitori, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica.

Ministrul Finanţelor a declarat, joi, că nu face comentarii pe tema disponibilizărilor din administraţia publică, precizând că există un program pentru circa 100.000 de disponibilizări care va fi aplicat de instituţiile din sectorul bugetar.

Parlamentul a aprobat, joi, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici