Boc: PDL nu şi-a adus oamenii în aparatul bugetar, pentru că posturile au fost blocate de Guvern

Restructurarea aparatului bugetar nu are în vedere concedierea persoanelor numite în funcţii de opoziţie şi păstrarea celor numite de PDL, pentru că Guvernul a blocat de la bun început angajările bugetarilor, iar PDL nu a putut numi în sistem alţi oameni, a declarat marţi în Parlament premierul Boc.

36 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL nu şi-a adus oamenii în aparatul bugetar, pentru că posturile au fost blocate de Guvern

Boc: PDL nu şi-a adus oamenii în aparatul bugetar, pentru că posturile au fost blocate de Guvern (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Premierul a ţinut să răspundă astfel interpelărilor senatorilor opoziţiei care au acuzat faptul că restructurările aparatului bugetar au o componentă de clientelism politic şi avantajează PDL sau partidele din arcul guvernamental.

"De când am ajuns la guvernare, posturile în aparatul bugetar au fost blocate. Deci, nu PDL şi-a adus oamenii în aparatul bugetar, pentru că nu a avut cum, pentru că posturile au fost blocate. Aş vrea să se ştie acest lucru şi să se lămurească. Despre ce clientelă politică a PDL vorbim? Pentru că posturile în aparatul bugetar sunt blocate şi, atunci, de unde să fi venit de la PDL în administraţie, din moment ce aceste posturi nu au putut fi ocupate potrivit legii?", a afirmat prim-ministrul.

El a subliniat că în anii 2007-2008 a existat o "infuzie necontrolată" de personal bugetar.

Emil Boc a răspuns şi acuzelor privind neregulile care au loc la licitaţiile organizate de administraţiile locale şi a arătat că partidele din opoziţie deţin conducerile mai multor administraţii locale decât PDL.

"PSD are mai multe administraţii locale decât PDL. Dacă acuzaţi administraţiile locale, acuzaţi în bună măsură şi PDL, şi PSD, şi UDMR, şi PNL, în funcţie de ponderea pe care o are fiecare partid politic în administraţia locală", a spus Boc.

Acesta i-a îndemnat pe senatorii opoziţiei să sesizeze DNA sau alte autorităţi ale statului cu privire la orice nereguli legate de licitaţiile publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici