Boc: PDL vrea ca dosare de la Parlament, fie că e vorba de Năstase sau de Păsat, să meargă în justiţie

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după şedinţa grupurilor PDL la care a participat şeful statului, că justiţia nu trebuie oprită în cazul dosarelor de la Parlament, fie că este vorba de Adrian Năstase sau de Dan Păsat, arătând că PDL va susţine acest demers în perioada următoare.

28 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL vrea ca dosare de la Parlament, fie că e vorba de Năstase sau de Păsat, să meargă în justiţie

Boc: PDL vrea ca dosare de la Parlament, fie că e vorba de Năstase sau de Păsat,să meargă în justiţie (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"În PDL am spus un lucru de la început: problemele de justiţie şi le rezolvă fiecare în parte în justiţie, cu probe şi respectând decizia justiţiei, oricare ar fi ea. De aceea, şi din perspectiva dosarelor care se află în Parlament, fie că este vorba de Adrian Năstase sau de Păsat, Parlamentul trebuie să aibă aceeaşi atitudine: justiţia nu trebuie oprită să-şi facă datoria, iar cursul anchetelor trebuie să meargă mai departe şi PDL va susţine acest demers în perioada următoare", a afirmat Emil Boc.

Prim-ministrul a făcut această precizare după întâlnirea cu parlamentarii PDL la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

Boc a arătat că PDL a spus de fiecare dată că problema de justiţie este o problemă "individuală" şi nu trebuie mestecat partidul.

"Dacă avem o problemă în justiţie ne-o rezolvăm individual fără a implica sub nicio formă partidul. Aceasta a fost, este şi va fi întotdeauna diferenţa între PDL şi PSD, PNL şi celelalte partide, care încearcă prin diverse căi şi modalităţi să influenţeze actul de justiţie", a adăugat prim- ministrul.

El a mai spus că trebuie să se ştie că votul în Parlament în cazul dosarelor de justiţie este secret, iar dacă celelalte partide nu abordează în aceiaşi manieră cu PDL, Parlamentul ar putea fi din nefericire o barieră în calea justiţiei.

"E nevoie să înţelegem că aici este un vot secret, iar dacă celelalte partide nu abordează în aceeaşi manieră că justiţia nu trebuie oprită, dosarele trebuie să meargă mai departe... Noi nu spunema altceva, că x şi y este vinovat sau spunem doar că justiţia trebuie să aibă ultimul cuvânt. Parlamentul din nefericire a fost în multe situaţii o barieră în calea justiţiei şi acum trebuie să-şi spună ultimul cuvânt", a mai spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni seară, la şedinţa grupurilor PDL de la Cameră şi Senat de la Parlament, declarând presei că s-a discutat despre priorităţile legislative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici