Boc: PES nu conduce Guvernul României

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, după ce PES i-a cerut lui Traian Băsescu să nominalizeze un social-democrat pentru funcţia de comisar european, că Guvernul României nu este condus de socialiştii europeni şi că "cât de curând" preşedintelui CE îi va fi trimisă o propunere pentru Executivul UE.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: PES nu conduce Guvernul României

Boc: PES nu conduce Guvernul României (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Guvernul nu a primit niciun fel de scrisoare de la nimeni", a spus Boc, comentând declaraţia europarlamentarului PSD Victor Boştinaru, care afirmase pentru MEDIAFAX că preşedintele CE Jose Manuel Barroso i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, printr-o comunicare oficială, solicitarea de a face "alte trei nominalizări" pentru postul de comisar european.

Boc a ţinut să răspundă şi solicitării Partidului Socialiştilor Europeni, care făcut, sâmbătă, un apel la preşedintele Traian Băsescu "să lase orgoliile şi să acţioneze în interesul românesc şi european prin nominalizarea, pentru poziţia de comisar european, a unui candidat social-democrat". "Guvernul României nu este condus de Partidul Socialiştilor Europeni", a spus premierul Boc.

El a anunţat că Guvernul României, în colaborare cu Preşedinţia, va face, "instituţional, propunere preşedintelui Barosso, pentru comisarul european, în urma discuţiei din Guvern şi a acordului preşedintelui României, potrivit legii".

Întrebat când va face Executivul această propunere, premierul Boc a răspuns: "Cât de curând".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici