Boc: Ponta are obligaţia să lase o Românie stabilă economic după mandatul său. Nu are voie să se joace cu soarta ţării pentru voturi şi imagine

Preşedintele PDL, Emil Boc, afirmă că premierul desemnat, Victor Ponta, "are obligaţia să lăse o Românie stabilă economic" şi "să nu arunce ţara în populism", adăugând că foştii guvernanţi au pierdut "voturi şi imagine pentru ca România să nu se scufunde".

216 afișări
Imaginea articolului Boc: Ponta are obligaţia să lase o Românie stabilă economic după mandatul său. Nu are voie să se joace cu soarta ţării pentru voturi şi imagine

Boc: Ponta are obligaţia să lase o Românie stabilă economic după mandatul său (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că la învestirea Guvernului Ponta PDL va vota împotrivă.

"Ponta are termen zece zile să prezinte Guvernul. Până pe data de 7 mai, dacă nu s-ar prezenta cu lista viitorilor miniştri, preşedintele poate retrage mandatul şi să îl încredinţeze altcuiva, dar sunt convins că va merge", a spus Emil Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă reprezentanţii PDL sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta pentru funcţia de prim-ministru, Boc a răspuns că nu mai există coaliţie.

"Nu mai există coaliţie, membrii PDL nu sunt supăraţi pe Traian Băsescu pentru desemnarea lui Ponta. Vedeţi cum cursul şi bursa o iau razna, desemnarea unui prim-ministru este o decizie morală şi economic. Propunerea preşedintelui s-a bazat pe discuţia cu partidele politice. Când nu mai ai majoritate, laşi pe altcineva. Dar Ponta are obligaţia să lase o Românie stabilă economic, să nu arunce ţara în populism şi să nu distrugă echilibrele bugetare pe care România le are acum. Avem 5 miliarde de euro buffer la Ministerul de Finanţe, ţara trebuie guvernată pentru oameni. Noi am pierdut voturi şi imagine pentru ca România să nu se scufunde. Cei care sunt acum nu au voie să se joace cu soarta României şi să guverneze pentru voturi şi imagine" a spus Emil Boc.

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici