Boc: Proiectul Guvernului privind uninominalul ar putea fi modificat

Liderul PD Emil Boc consideră că, dacă votul uninominal majoritar propus de şeful statului va fi aprobat la referendum, legea pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea trebuie modificată conform voinţei cetăţenilor sau va trebui adoptat un nou proiect de lege care să răspundă acestei voinţe.

3 afișări
Imaginea articolului Boc: Proiectul Guvernului privind uninominalul ar putea fi modificat

Boc: Proiectul Guvernului privind uninominalul ar putea fi modificat

Emil Boc a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PD nu va depune în Parlament niciun amendament la proiectul de lege privind privind votul uninominal, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

"Va aştepta (PD - n.r.) ca românii să se pronunţe prin referendum, după care parlamentarii democraţi vor vota şi vor susţine în Parlament în concordanţă cu ceea ce vor românii, nu ceea ce propune domnul Tăriceanu", a afirmat Boc.

Boc a taxat afirmaţiile făcute de premierul Tăriceanu referitoare la costul suplimentar de 20 de milioane de euro în cazul organizării referendumului şi privind faptul că infrastrucutra pentru euroalegeri nu poate fi utilizată pentru referendum.

"E fals, domnule Tăriceanu, şi citiţi legile. Nu ar fi pentru prima dată că românii votează pe mai multe buletine de vot, cum e cazul alegerilor locale. Şi acum vor avea două buletine de vot, unul pentru referendum şi unul pentru euroalegeri", a spus Boc.

El susţine că astfel vor fi economisiţi 20 de milioane de euro, şi nu cheltuiţi în plus.

Liderul democrat a contestat şi afirmaţiile PRM privind atacarea la Curtea Constituţională a decretului preşedintelui Băsescu, declarând că un decret prezidenţial nu poate fi atacat la Curtea Constituţională.

Preşedintele democrat a criticat şi "a treia dezinformare" privind caracterul obligatoriu al referendumului, în condiţiile în care unele persoane au susţinut că acest referendum este consultativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici