Boc: Protocolul semnat asigură sănătatea bugetului ţării. Este un tratat împotriva populismului

Liderul PDL Emil Boc a declarat, miercuri, că PDL a semnat Protocolul prin care este împuternicit preşedintele României să semneze taratul de guvernanţă fiscală deoarece acest tratat asigură sănătatea bugetului ţării, este împotriva populismului, el arătând că documentul este deschis şi opoziţiei.

132 afișări
Imaginea articolului Boc: Protocolul semnat asigură sănătatea bugetului ţării. Este un tratat împotriva populismului

Boc: Protocolul semnat asigură sănătatea bugetului ţării. Este un tratat împotriva populismului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În primul rând, am semnat acest protocol pentru că el asigură sănătatea bugetului ţării şi consolidează stabilitatea şi creşterea economică. În al doilea rând, acest tratat continuă politica fiscal bugetară din ultimii trei ani şi consolidează drumul bun economic pe care se află România", a afirmat Emil Boc, după ce preşedinţii partidelelor din coaliţia de guvernare au semnat, în prezenţa primului ministru, acest protocol.

Boc a spus că România îndeplinea înainte de semnarea protocolului aproape toate criteriile din acest tratat şi prin semnarea lui se consolidează credibilitatea şi prestigiul României în UE.

El a adăugat că, dacă va ratifica acest tratat, România va fi la aceeaşi masă de decizie cu celelalte ţări europene.

"Este un tratat împotriva populismului, pune România la adăpost de răul pe care-l poate face populismul. Prin semnarea acestui tratat, populismul este ţinut în istorie", a adăugat liderul PDL.

El a mai spus că protocolul este deschis spre semnare şi opoziţiei, arătând că există loc pe protocol pentru semnăturile partidelor de opoziţie.

Emil Boc a adăugat că este o mână întinsă adresată opoziţiei de a face parte din acest demers în intersul ţării.

"Cel mai important gest de responsabilitate politică din ultimii 20 de ani este ca întreaga clasă politică să susţină ratificarea acestui tratat", a spus Boc.

Boc a mai spus că aşteaptă continuarea dialogului cu opoziţia pe temele tratatului, dar şi pe alte teme lansate de aceasta.

Liderii coaliţiei au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici