Boc: România, singura ţară din UE în care un condamnat face închisoare dar rămâne cu averea întreagă

Preşedintele PDL, Emil Boc, a afirmat, marţi, la consultările de la Cotroceni, că susţine modificarea Constituţiei şi a legii în sensul ca în cazul unor condamnări pentru infracţiuni grave statul să poată recurge la o confiscare a averilor.

99 afișări
Imaginea articolului Boc: România, singura ţară din UE în care un condamnat face închisoare dar rămâne cu averea întreagă

Boc: România, singura ţară din UE în care un condamnat face închisoare dar rămâne cu averea întreagă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a spus că actuala Constituţie constituie o barieră pentru confiscarea averilor în cazul unor condamnări pentru infracţiuni deosebit de grave, cum ar fi traficul de droguri.

El a precizat că există o Directivă cadru, 212/2005, a Comisiei Europene, în care se recomandă tuturor statelor UE, inclusiv României, modificarea legislaţiei pentru ca, în anumite situaţii legate de condamnări definitive pentru infracţiuni deosebit de grave, să se "răstoarne" prezumţia caracterului licit al averii, iar condamnatul să fie nevoit să facă dovada dobândirii licite a averii.

"Acum faci un an, doi, trei închisoare pentru trafic de droguri sau alte infracţiuni şi mai grave, dar rămâi cu averea intactă", a spus Boc.

El a menţionat că România este singura ţară din UE care nu şi-a modificat legislaţia în spiritul Directivei CE, inclusiv Bulgaria modificând prevederile legate de caracterul licit al averii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici