Boc spune că nu a avut nicio "contribuţie" în angajarea nepoatei sale

Premierul Emil Boc a declarat că nu a avut nicio "contribuţie" în angajarea nepoatei sale la Cancelarie şi că aceasta lucrează la cabinetul secretarului de stat Ştefania Ferencz, precizând că legea permite oricărui secretar de stat să încadreze la propriul cabinet oamenii de care are nevoie.

23 afișări
Imaginea articolului Boc spune că nu a avut nicio "contribuţie" în angajarea nepoatei sale

Boc spune că nu a avut nicio "contribuţie" în angajarea nepoatei sale (Imagine: Mediafax Foto)

"Este vorba de o rudă de gradul 5, colaterală, angajată la cabinetul unui secretar de stat din cadrul Guvernului. Nu este consiliera mea, nu este consilier personal sau de stat", a răspuns Boc unei întrebări a presei pe această temă.

Întrebat cine a angajat-o pe aceasta la Guvern, premierul a răspuns că secretarul de stat cu care lucrează.

"Legea permite secretarului de stat să aibă un cabinet, iar acolo secretarul de stat este cel care îşi alege colaboratorii", a adăugat Boc.

Premierul a angajat-o la propria Cancelarie, instituţie aflată în plin proces de restructurare, pe nepoata sa, Mihaela-Eugenia Boc, aceasta lucrând anterior la Direcţia de Protocol şi Relaţii Externe din Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc este văr primar cu tatăl fetei.

Mihaela Eugenia Boc este membru PD-L şi a fost angajată la cabinetul premierului la începutul lunii februarie.

Cei mai mulţi dintre consilierii de la Palatul Victoria ai premierului Emil Boc sunt foşti colaboratori ai săi din Primăria Cluj.

Guvernul a precizat ulterior că Mihaela Boc este rudă de gradul V, în linie colaterală, a primului-ministru şi angajată la cabinetul secretarului de stat Ştefania Ferencz, din Cancelaria premierului.

Premierul Emil Boc a decis recent ca numărul de posturi al Cancelariei să fie diminuat de la 304 la 167 locuri, în contextul reducerii cheltuielilor de personal.

Şeful Cancelariei premierului a început, marţi, discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor privind procedura de reorganizare a instituţiei, proces care va impune concedierea unora dintre salariaţi şi detaşarea altor persoane pe posturi vacante din instituţii publice.

Citeşte şi:

Boc a angajat-o la propria Cancelarie pe nepoata sa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici