Boc: Vom discuta cu PLD inclusiv ideea unui partid nou

Liderul PD, Emil Boc, a declarat, luni, că este puţin probabil ca democraţii să ia în calcul soluţia unei alianţe preelectorale cu PLD, dar că cele două formaţiuni vor discuta mai multe opţiuni, inclusiv ideea unui partid nou, puternic, de centru-dreapta.

3 afișări
Imaginea articolului Boc: Vom discuta cu PLD inclusiv ideea unui partid nou

Boc: Vom discuta cu PLD inclusiv ideea unui partid nou

"Sunt discuţii interne în partid cu privire la viitorul colaborării cu PLD, există păreri personale, inclusiv a mea, dar vom discuta în primul rând cu partenerii liberal-democraţi, după care vom face în numele PD o afirmaţie publică cu privire la această colaborare", a precizat Emil Boc.

Întrebat când vor discuta PD şi PLD pe tema colaborării, Boc a răspuns: "Oricând".

Liderul PD a susţinut că "vremea alianţelor preelectorale a trecut", pentru că PNL şi Călin Popescu Tăriceanu au discreditat ideea de alianţă. "De aceea, o asemenea soluţie este puţin probabilă s-o avem în vedere", a spus Boc.

El a arătat, însă, că cele două formaţiuni vor discuta mai multe opţiuni, "inclusiv ideea de a avea un partid nou, puternic, de centru-dreapta".

Întrebat ce puncte comune au PD şi PLD, Boc a declarat: "O să fiţi surprinşi cât de multe puncte comune de vedere avem!".

Secretarul general al democraţilor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că propune ca până la alegerile locale PD şi PLD să formeze un nou mare partid, cu lider din PD, pentru că democraţii nu vor mai încheia alianţe preelectorale, iar la locale vor desemna candidaţi proprii în toate localităţile.

Surse liberal-democrate au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că PLD pregăteşte un document strategic privind colaborarea viitoare cu PD, în contextul rezultatelor alegerilor europarlamentare, liberal-democraţii dorind să le propună democraţilor constituirea unei alianţe tip "uniune de partide" şi participarea pe liste comune la alegerile din 2008.

Vineri, preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că liberal-democraţii vor discuta în cadrul forului de conducere mai multe "scenarii" privind relaţia viitoare cu PD, printre acestea aflându-se şi varianta lui Vasile Blaga, de formare a unui nou mare partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici