Bode, despre vizita lui Karner: Dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria

Vizita ministrului de Interne din Austria, Gerhard Karner, care s-a opus anul trecut aderării României la Schengen, în România „dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria”, spune Lucian Bode.

190 afișări
Imaginea articolului Bode, despre vizita lui Karner: Dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria

Bode, despre vizita lui Karner: Dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria

„Vizita de astăzi este o continuare firească a actvităţilor desfăşurate de către structurile MAI din România şi din Austria, structuri care s-au întâlnit la nivel tehnic, pe parcursul acestui an. Vizita de astăzi este, dacă vreţi, o abordare pragmatică a temelor de interes pentru ţările noastre. Văzând abordarea din presă cu privire la această vizită, aş confirma că această vizită dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, relaţii care s-au răcit, după cum bine ştiţi, la sfârşitul anului trecut”, spune Lucian Bode.

Agenda discuţiilor dintre cei doi miniştri de Interne, pe lângă temele de interes pentru ministerele de interne din cele două ţări, curpinde şi subiectul deblocării procesului de aderare a României la spaţiul Schengen.

„La finalul acestei zile, acţiunile pe care le vom desfăşura spre să contribuie la atingerea acestui obiectiv de ţară al României, aderarea la spaţiul Schengen. Vom avea o întâlnire bilaterală în care vom discuta toate aceste aspecte, vom semna trei acorduri astăzi, între ministerele noastre, vom face o vizită la sediul Poliţiei de Frontieră Română, la centrul operaţional de comandă iar la finalul acestor activităţi vom prezenta concluziile”, încheie Bode.

Lucian Bode l-a primit miercuri, la sediul MAI, pe ministrul austriac de interne Gerhard Karner.

Pe 8 decembrie 2022 Austria a fost singura ţară care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici