Bogdan Aurescu participă, luni, la CAE, unde va fi pregătit summit-ul Parteneriatul Estic de la Riga

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participă, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), pe agendă figurând pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, dar şi problema migraţiei, pe fondul deteriorării situaţiei de securitate, informează Ministerul de Externe.

102 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu participă, luni, la CAE, unde va fi pregătit summit-ul Parteneriatul Estic de la Riga

Bogdan Aurescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, pe agenda reuniunii CAE de la Bruxelles se află evoluţiile recente din Libia, migraţia – pe fondul deteriorării situaţiei de securitate, în special în zona mediteraneană, precum şi pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic (PaE) de la Riga (21-22 mai 2015).

În marja Consiliului Afaceri Externe va avea loc cea de-a 10-a reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), organizată de România şi Franţa.

GAERM reprezintă un mecanism ministerial cu caracter informal, lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României, cu scopul de a asigura o platformă politică pentru promovarea parcursului european al Chişinăului.

MAE precizează că cea de-a zecea reuniune a Grupului are loc la mai puţin de o lună de la formarea noului Guvern de la Chişinău, într-un context marcat de interesul sporit al partenerilor europeni faţă de priorităţile de acţiune ale Republicii Moldova în ce priveşte agenda europeană şi procesul de reforme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici