Boloş enumeră motivele pentru care trebuie reduse cheltuielile publice

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, enumeră motivele pentru care trebuie reduse cheltuielile publice, afirmând că Guvernul trebuie să oprească risipa.

1370 afișări
Imaginea articolului Boloş enumeră motivele pentru care trebuie reduse cheltuielile publice

Boloş enumeră motivele pentru care trebuie reduse cheltuielile publice

Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esenţială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală şi pentru a promova o creştere economică sănătoasă, scrie Boloş pe Facebook.

„Am împărtăşit această viziune astăzi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan ştie poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcţionare/ cheltuieli de investiţii”, spune ministrul.

Motivele pentru care trebuie reduse cheltuielile publice sunt:

- Cheltuielile publice excesive duc la deficit bugetar şi la creşterea datoriilor guvernamentale. Acest lucru poate afecta încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie, iar povara datoriilor acumulate va fi pe umerii viitoarelor generaţii

- Cheltuielile publice excesive pot determina o creştere a masei monetare în economie, ceea ce duce la diminuarea puterii de cumpărare a românilor

- Prin reducerea cheltuielilor publice inutile, putem elibera resurse şi putem crea un mediu mai favorabil pentru sectorul privat

- O economie cu finanţe publice sănătoase este mai rezistentă în faţa şocurilor economice şi crizelor.

„Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricţie asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creştere economică durabilă şi pentru a oferi oportunităţi de dezvoltare, dimensiunea şi structura bugetului vor fi planificate cu grijă, astfel încât să ne asigurăm că priorităţile sociale şi economice sunt protejate”, adaugă Boloş.

Premierul Marcel Ciolacu îl rugase pe Boloş să fie terminată rapid OUG de reducere a cheltuielilor bugetare: „Domnule ministru, indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare. E nevoie de un stat mai suplu, e esenţial să reducem costuri şi să comasăm instituţii care se calcă pe picioare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici