Borbely: Putem avea un guvern mai capabil decât cel dinainte; s-au ocupat de certuri, nu de guvernare

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, joi, că Uniunea are o echipă puternică şi, în mod sigur, dacă va intra la guvernare, va fi "un nou guvern mai capabil decât cel care a fost", care "s-a ocupat de certuri, nu de guvernare".

183 afișări
Imaginea articolului Borbely: Putem avea un guvern mai capabil decât cel dinainte; s-au ocupat de certuri, nu de guvernare

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Avem o echipă puternică, lucrează la text, sunt diferite tipuri de probleme - cele care ţin de minorităţi, cele care ţin de toată societatea, economic, social, infrastructură. E sigur că vom putea avea un nou guvern mai capabil decât cel care a fost, pentru că a fost un guvern slab, după părerea mea, s-au ocupat colegii de certuri, nu de guvernare. Noi o să vedem, în funcţie de discuţii, vom decide ce fel de sprijin dăm acestui guvern", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că, în condiţiile în care opoziţia este "fărâmiţată", este clar, în momentul de faţă, că pentru un nou guvern ar fi nevoie de voturile UDMR.

"Întrebarea care se pune: vrem o instabilitate sau o criză guvernamentală de luni de zile, sau vrem să avem un guvern? În condiţiile în care putem să ne înţelegem cu colegii, probabil duminică va fi întâlnirea decisivă, atunci da, vom da sprijin. E altceva dacă eşti acolo în guvern şi poţi să îţi argumentezi părerea, nu fugi în fiecare zi la guvern, ca să reglezi cum votezi în Parlament. După părerea mea - nu avem încă o decizie colectivă - dacă îţi asumi răspunderea, trebuie să îţi asumi în guvern. Va fi o problemă deschisă în următoarele zile cum şi în ce condiţii. Sper ca duminică să putem tranşa această problemă", a conchis vicepreşedintele politic al UDMR.

Vicepreşedintele politic UDMR, Borbely Laszlo, a participat, joi, la Târgu Mureş, la Adunarea Generală anuală a filialei municipale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici