Brăţările electronice pentru deţinuţi ar putea deveni realitate. Senatul a adoptat un proiect în acest sens

  • Brăţările electronice pentru deţinuţi ar putea deveni realitate
  • Senatul a adoptat proiectul PNL privind monitorizarea prin dispozitive electronice a deţinuţilor
  • Camera Deputaţilor va avea rol de for decizional
650 afișări
Imaginea articolului Brăţările electronice pentru deţinuţi ar putea deveni realitate. Senatul a adoptat un proiect în acest sens

Brăţările electronice pentru deţinuţi ar putea deveni realitate. Senatul a adoptat un proiect în acest sens

După aproape trei ani de promisiuni, măsura prin care deţinuţii vor putea fi monitorizaţi prin brăţări electronice e la un pas de a fi realizată. Senatorii au adoptat, azi, proiectul de lege al PNL  prin care se creează o infrastructură în acest sens. 

Astfel, se va înfiinţa Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) care va supraveghea măsura implementării acestor dispozitive.

Proiectul prevede monitorizarea electronică în cazul:

-executării măsurii controlului judiciar sau controlului judificar pe cauţiune 
-executării măsurii arestului la domiciliu, potrivit Codului de procedura penală
-aplicării ordinului de protecţie provizoriu şi ordinului de protecţie, potrivit legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie
-aplicării ordinului european de protecţie, în cazul în care România este stat emitent
-supravegherii la distanţă a deţinuţilor, potrivit Legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate 
 
Proiectul de lege prevede, totodată, că persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă şi desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare progesională, în afara penintenciarului, sub supraveghere inclusiv elevtronică. Supravegherea îndeplinirii obligaţiei de a purta permanent un dispozitiv electronic se face în condiţii stabilite prin lege specială.
 
Propunerea va fi dezbătută şi de Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional, apoi va merge la preşedintele României pentru promulgare.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici