Bugetul Administraţiei Prezidenţiale, votat de comisii în absenţa unui reprezentant al instituţiei

Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat, vineri, cu 24 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de buget pe 2014 al Administraţiei Prezidenţiale, în condiţiile în care niciun reprezentant al instituţiei nu a dat curs invitaţiei de a susţine bugetul în faţa membrilor comisiilor.

214 afișări
Imaginea articolului Bugetul Administraţiei Prezidenţiale, votat de comisii în absenţa unui reprezentant al instituţiei

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale, votat de comisii în absenţa unui reprezentant al instituţiei (Imagine: Shutterstock)

"Este ora 20.00. Nici până la această oră nu a venit nimeni de la Administraţia Prezidenţială pentru a-şi susţine bugetul. Este prima dată de când sunt parlamentar, de nouă ani, când nimeni nu vine să susţină. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Mi-e ruşine de ce au făcut cei de la Administraţia Prezidenţială. Din respect pentru instituţia Administraţiei Prezidnţiale, daţi-mi voie să supun la vot bugetul instituţiei, în forma propusă de Guvern", a precizat preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Cosmin Nicula.

Singurul reprezentant al PDL la şedinţă, Gheorghe Ialomiţianu, a votat în favoarea bugetului Administraţiei Prezidenţiale în forma Guvernului.

El a luat cuvântul şi a precizat că există un precedent creat în 2010, când ordonatorii principali de credite nu au venit să îşi susţină propriile bugete.

"Legat de susţinerea bugetelor de către ordonatorii principali de credite, această decizie a fost luată în 2010 de către comisiile de buget-finanţe, pentru bugetele din 2010. E vorba de o cutumă stabilită de comisii. În 2009 ordonatorii principali de credite nu au fost, au fost prezenţi cei de la Finanţe. Nu e în niciun act normativ obligaţia ordonatorilor principali de credite să fie aici. Sigur că e bine să fie aici, pentru că s-ar putea să fie probleme care pot fi rezolvate de către comisii", a spus Ialomiţianu.

Nicula i-a replicat să-şi însuşească această ruşine.

Comisiile de Buget-Finanţe au transmis trei invitaţii către Administraţia Prezidenţială pentru ca un reprezentant al instituţiei să vină la dezbaterile bugetului instituţiei pe 2014.

În condiţiile în care joi nu a venit niciun reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale la Parlament, Comisiile au decis să amâne dezbaterea acestuia pentru vineri. În urma faptului că nici vineri nu a venit nimeni, Comisiile au votat bugetul instituţiei în forma propusă de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici