Bugetul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost aprobat de Parlament

Plenul Parlamentului a aprobat, joi, bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), respingând toate cele 3.396 de amendamente ale deputaţilor şi senatorilor PSD şi PNL.

27 afișări
Imaginea articolului Bugetul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost aprobat de Parlament

Bugetul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost aprobat de Parlament (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Bugetul MDRT a fost aprobat cu 182 voturi "pentru", 112 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Parlamentarii au aprobat, cu unanimitate de voturi, un amendament adoptat de comisiile de buget-finanţe vizând o suplimentare de fonduri, la capitolul "Locuinte, servicii şi dezvoltare publică" - "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", de 500 mii lei, necesară finalizării tehnologiei de reabilitate seismică a clădirilor şi structurilor vulnerabile la seism pe anul 2010 şi pentru elaborarea noilor coduri de proiectare antiseismică. La motivaţia amendamentului este specificată "finalizarea tehnologiei de reabilitate seismică a clădirilor şi structurilor vulnerabile la seism".

Dezbaterile privind bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au început, miercuri, lucrările fiind suspendate puţin după ora 20.30, după ce parlamentarii au discutat, în aproape o oră, 38 din cele 3.396 de amendamente.

Joi dimineaţă, parlamentarii au respins, până la ora 11.30, peste 50 de amendamente susţinute de la tribuna Parlamentului de deputatul PSD Mircea Drăghici, privind abilitatea sistemelor de canalizare, alimentare cu apă sau construcţii de poduri şi podeţe.

După o pauză de consultări de cinci minute, cerută de grupul parlamentar al PSD, deputatul Mircea Drăghici, care şi-a susţinut toate amendamentele, a spus că gestul său a fost o formă de protest.

Bugetul MDRT va fi în 2010 de 2,645 miliarde lei, faţă de 3,882 miliarde lei, cât au avut, cumulat, Ministerul Turismului şi Ministerul Locuinţei şi Dezvoltării Regionale, în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici