Buzău: Predoiu îl critică pe Boşcodeală, edilul spune că democrat-liberalul va lua sub 1% la alegeri

Candidatul PDL la Preşedinţie Cătălin Predoiu l-a criticat, miercuri, la Buzău, pe primarul Constantin Boşcodeală spunând că în 18 ani nu a făcut nimic pentru oraş şi că s-ar urca băut la volan, edilul replicând că atacul acestuia vine pe fondul rezultatelor slabe pe care le va obţine la Buzău.

254 afișări
Imaginea articolului Buzău: Predoiu îl critică pe Boşcodeală, edilul spune că democrat-liberalul va lua sub 1% la alegeri

Catalin Predoiu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Prezent, miercuri, la Buzău, într-o vizită alături de Theodor Stolojan şi Traian Ungureanu, Cătălin Predoiu, buzoian de origine, a declarat că social-democratul Constantin Boşcodeală nu merită să fie primar al Buzăului întrucât pe parcursul celor 18 ani de când este edil al municipiului nu a făcut nimic pentru cei care l-au ales şi nu a fost capabil să atragă fonduri europene pentru municipiu.

"Am revenit cu drag şi cu nostalgie la Buzău în oraşul meu natal, dar m-a încercat o undă de tristeţe pentru că cei 18 ani de primărie roşie a lui Boşcodeală nu au adus nimic. Am văzut blocuri scorojite, lucrări neterminate, ceea ce nu este normal şi nu cred că Boşcodeală merită să fie primar. Îl întreb public pe domnul Boşcodeală câte milioane de euro a atras dânsul din fonduri europene pentru oraş şi câte milioane a făcut pentru dânsul?”, a declarat Cătălin Predoiu.

În acelaşi context, democrat liberalul i-a recomandat primarului Buzăului să viziteze câteva oraşe, cum ar fi Alba Iulia, pentru a vedea ce au făcut aleşii acestora pentru a spori potenţialul turistic din zonă şi a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, adăugând că Boşcodeală ”ţine cu buzunarul său şi cu mafia roşie".

Democrat-liberalul a mai susţinut că primarul Buzăului "stă toată ziua la şpriţ".

"La noi nu merge treaba pentru că la noi prea mulţi în politică lucrează pentru ei cum a lucrat şi domnul Boşcodeală şi se vede cu ochiul liber. Palatul Comunal ar putea fi renovat cu Cuza Vodă care ţin eu minte era candidat să intre la patrimoniul UNESCO, Crângul de la marginea oraşului care nu este valorificat turistic deloc, asta înseamnă că nu-i duce capul sau nu-i duce inima sau amândouă. Nu au nici suflet şi nici cap, stau toată ziua din şpriţ în şpriţ că, mă scuzaţi, mai ştiu si eu că îmi cobor nivelul. Domnule, e bine să bei şi un şpriţ, dar mai fă şi treabă şi mai ales când bei şpriţ nu te urca la volan că domnul Boşcodeală este păţit", a mai declarat Cătălin Predoiu.

În replică la declaraţiile lui Cătălin Predoiu, primarul Buzăului a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că atacul fostului ministru al Justiţiei vine pe fondul crizei din PDL şi a insuccesului pe care acest partid îl înregistrează de mai multă vreme.

"Cătălin Predoiu, la ce partid e? Va obţine sub unu la sută la Buzău şi de aici pleacă atacul. Şi PDL e tot cu o cifră. În ultimii cinci ani au fost atraşi peste 30 de milioane de euro pentru Buzău, nu am făcut niciun ban, pentru că am fost bine întotdeauna, nu ca el, care s-a îmbogăţit pe unde a putut. Eu muncesc de dimineaţa până seara pentru Buzău, el a venit câteva ore azi şi a plecat, şi-a pus mâna-n fund şi n-a făcut decât să vorbească numai prostii", a spus Boşcodeală.

În martie 2005, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a provocat un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul reşedinţă de judeţ soldat cu rănirea mai multor persoane, inclusiv a sa. Edilul, aflat la volanul maşinii sale personale, a tăiat calea altui autoturism, proiectându-l într-un copac de pe marginea străzii. Accidentul s-a produs la câteva zeci de metri de locuinţa primarului, iar în urma testării cu aparatul Drager a reieşit că Boşcodeală se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici