Câciu: Toate instituţiile financiare recomandă României trecerea la impozitarea progresivă

Toate instituţiile financiare internaţionale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp la impozitarea progresivă, respectiv în trei-cinci ani, spune ministrul de Finanţe, Adrian Câciu: „Vom avea această dezbatere”.

563 afișări
Imaginea articolului Câciu: Toate instituţiile financiare recomandă României trecerea la impozitarea progresivă

„Vom avea această dezbatere (despre introducerea impozitării progresive - n.r.). Nu trebuie să ne ascundem că nu vom avea această dezbatere. Nu este momentul să discutăm în acest moment că va fi introdusă mâine impozitarea progresivă dacă ar fi agreată de coaliţie. Nu trebuie să ne ascundem de faptul că toate instituţiile financiare internaţionale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp la impozitarea progresivă”, spune Adrian Câciu.

Întrebat ce înseamnă perioadă medie, ministrul de Finanţe a spus că este vorba de „trei-cinci ani”.

Cota unică de impozitare este cea mai prietenoasă formulă fiscală, declara la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

„Nu se pune problema renunţării la cota unică, pentru că PNL este cel care a introdus-o şi care o susţine în continuare. Cota unică a fost un instrument şi este în continuare care a funcţionat, a funcţionat în realitate, în economie, acolo unde contează, este cea mai prietenoasă formulă fiscală, dacă putem să spunem aşa, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru firme. Colectarea unei cote mai mici şi unice la nivel de economie a adus mult mai mulţi bani la buget decât această impozitare progresivă”, afirmă Ionuţ Stroe.

El consideră că impozitarea progresivă dorită de PSD este „o iluzie”.

PNL exclude orice fel de impozitare progresivă, spunea marţi vicepreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

„Poziţia PNL este că exclude orice fel de impozitare progresivă, motiv pentru care suntem în continuare partidul care protejează mediul privat, antreprenorii privaţi, angajaţii din sistemul privat şi nu considerăm că ei trebuie pedepsiţi în vreun fel. În acelaşi timp, nu spunem nu reducerii unor cheltuieli în sistem public, care nu sunt justificate, însă această analiză va trebui făcută în Guvern, de către fiecare minister în parte”, spune Alina Gorghiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici