Călin Popescu Tăriceanu îi cere Vioricăi Dăncilă un nou program de guvernare, dar şi o "echipă guvernamentală restructurată"/ Când expiră ultimatumul dat de liderul ALDE

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului şi liderului PSD Viorica Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată "care să aibă ca principal atu competenţa".

2723 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu îi cere Vioricăi Dăncilă un nou program de guvernare, dar şi o "echipă guvernamentală restructurată"/ Când expiră ultimatumul dat de liderul ALDE

Tăriceanu i-a cerut lui Dăncilă să răspundă în privinţa restructurării Guvernului până pe 20 august

ALDE a transmis, într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă iar rezultatul exerciţiului bugetar arată "incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite".

"La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări", mai arată sursa citată.

Potrivit comunicatului, Călin Popescu Tăriceanu a avut luni o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, "astfel încât să fie asigurată o bună guvernare".

"În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim -ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare", mai transmite ALDE.

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni rectificarea bugetară pentru anul 2019.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei Executivului, că ministerul Educaţiei va primi fonduri mai mari cu 42.4% faţă de anul 2018. Premierul a precizat că bugetul ministerului Sănătăţii rămâne neschimbat. Totodată, aceasta a spus că reducerea cu un miliard de lei a venitului ministerului Educaţiei se referă la programul „Merg la şcoală”, care nu era prevăzut în programele finanţate până la finalul acestui an. Guvernul va acorda bani, după rectificarea bugetară, şi pentru refacerea infrastructurii în zonele afectate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici