Cameră: Comisia de control a SRI poate da aviz pe legile referitoare la securitatea naţională

Biroul Permanent al Camerei a decis, luni, la solicitarea Comisiei parlamentare de control al SRI, ca această comisie să poată să dea aviz pe legile care intră în sfera securităţii naţionale, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

110 afișări
Imaginea articolului Cameră: Comisia de control a SRI poate da aviz pe legile referitoare la securitatea naţională

Cameră: Comisia de control a SRI poate da aviz pe legile referitoare la securitatea naţională (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Solicitarea comisiei este normală pentru aviz, oricând comisia de control pe legile siguranţei poate să-şi de un aviz", a precizat Zgonea, după şedinţa conducerii Camerei.

"În urma analizelor făcute în cadrul comisiei pe tema modificărilor legislaţiei din domeniul securităţii naţionale, vă rugăm să supuneţi atenţiei propunerea noastră ca, pe viitor, în conformitate cu regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Biroul Permanent să direcţioneze proiectele legislative ale căror obicet intră în sfera securităţii naţionale, spre dezbatere şi avizare şi comisiei comune parlamentare de control al SRI", se arată în solicitarea semnată de preşedintele comisiei, deputatul Georgian Pop (PSD).

Această solicitare a fost făcută în contextul discuţiei pe tema legilor "Big Brother".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici