Cât a costat iluminatul festiv pentru sărbători. USR susţine că s-au cheltuit 41 milioane lei plus 12 milioane lei pentru Capitală

USR a centralizat plăţile primăriilor pentru iluminatul festiv. Prin urmare, formaţiunea susţine că în Bucureşti costurile sunt de 41 milioane lei plus 12 milioane lei cheltuite de Gabriela Firea, printr-una dintre companiile municipale, pentru a evita sistemul de achiziţii publice.

627 afișări
Imaginea articolului Cât a costat iluminatul festiv pentru sărbători. USR susţine că s-au cheltuit 41 milioane lei plus 12 milioane lei pentru Capitală

USR a centralizat plăţile primăriilor pentru iluminatul festiv: 41 milioane lei plus 12 milioane lei costă iluminatul festiv în Capitală

„Când primăriile aprind beculeţele, USR vă aprinde luminiţele! 41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării. Sau cel puţin atât apare în sistemul de achiziţii publice”, au scris reprezentanţii USR, marţi, pe pagina de Facebook a partidului.

Formaţiunea condusă de Dan Barna mai acuză că primarul general al Capitalei Gabriela Firea a făcut o achiziţie de 12 milioane lei, printr-una din companiile municipale, pentru a ocoli sistemul de achiziţii publice.

„USR păstrează tradiţia de a prezenta în fiecare an cheltuielile pe care le fac primăriile din toată ţara cu iluminatul festiv şi artificiile. Este al treilea an în care colegul nostru Florin Pop realizează o hartă interactivă cu toate licitaţiile şi achiziţiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane plătite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitând astfel sistemul de achiziţii publice”, a mai precizat sursa citată.

Ornamentele în Constanţa au costat 4,5 milioane lei, mai arată reprezentanţii USR.

„În schimb, ştim că în Constanţa primăria a plătit peste 4,5 milioane pentru ornamente! În topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt şi Galaţi, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu. În Bucureşti, pe lângă milioanele de luminiţele puse de doamna Firea, primarii din sectoarele 4 şi 6 au ţinut să mai plătească câte 640.000 şi respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare”, scrie sursa amintită.

USR atrage atenţia că trebuie să se termine cu risipa banilor publici şi să fie schimbaţi primarii pe modelul Gabrielei FIrea care „toacă” banii pe borduri şi luminiţe.

„Risipa banilor publici trebuie să înceteze, anul viitor urmează alegerile locale şi avem şansă să schimbăm primarii care au urmat modelul Gabrielei Firea şi în loc de investiţii serioase au tocat banii pe luminiţe sau borduri”, au conchis reprezentanţii USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici