Cătălin Drulă, despre măsurile fiscale: Nu e absolut nici o reducere de cheltuieli care să fie clară

Nu e absolut nici o reducere de cheltuieli care să fie clară sau previzibilă, spune Cătălin Drulă, preşedintele USR, despre măsurile fiscale anunţate de Guvern.

255 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă, despre măsurile fiscale: Nu e absolut nici o reducere de cheltuieli care să fie clară

„Vorbe, vorbe şi iarăşi vorbe. De altfel, o mică scăpare a premierului Ciolacu la începutul mandatului, când a spus că va trece de la fapte la vorbe pare să fie mantra acestei guvernări. Dacă ne uităm la recentele anunţuri, vedem că pe partea de reducere a cheltuielilor sunt doar nişte intenţii, fără nimic concret, fără sume care să reiasă din aceste planuri, sume care s-ar economisi şi de fapt, uitându-mă inclusiv pe acel draft de OUG care a apărut în spaţiul public, împreună cu colegii mei, nu e absolut nici o reducere de cheltuieli care să fie clară sau previzibilă”, a spus Drulă la RFI.

Liderul USR consideră iresponsabile măsurile fiscale.

„De aproape doi ani, această guvernare are o politică fiscală iresponsabilă. S-a mai vorbit de reducerea cheltuielilor, dar a rămas la acel stadiu de vorbe. Anul trecut, în luna iunie, a venit Ordonanţa, aşa, tot un fel de austeritate bugetară, care nu a avut nici un efect. Era vorba că nu se mai angajează la stat, că nu se mai cumpără nu ştiu ce maşini şi aşa mai departe. În realitate, cheltuielile statului cresc în continuu. Cheltuielile statului român pe primele şase luni ale acestui an sunt de 280 de miliarde de lei. Şi ca să avem un termen de comparaţie, anul trecut au fost 240, deci de la 240 la 280, iar în anul în care am făcut parte din Guvern eu, în 2021, aceste cheltuieli pe primele şase luni ale anului erau de 210 miliarde. Deci o creştere de la 210 la 280 în doi ani de zile. Principiul acestei guvernări PSD-PNL este principiul privilegiului şi al specialilor. Ei văd statul ca pe o mare oportunitate de a hrăni clientela de partid, fie că e vorba de sinecuri, de instituţii inutile, de contracte cu dedicaţie, este o întreagă clientelă în jurul acestor două partide, care se hrăneşte din aceşti bani adunaţi la bugetul de stat”, a adăugat Cătălin Drulă.

Acesta acuză Guvernul că va da o lovitură grea economiei, prin măsurile fiscale anunţate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici