CC a respins ca inadmisibilă sesizarea PDL referitoare la Regulamentul Senatului

Curtea Constituţională a respins, marţi, ca inadmisibilă, sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea unor prevederi din Regulamentul Senatului referitoare la termenele de legiferare a unor acte normative.

9 afișări
Imaginea articolului CC a respins ca inadmisibilă sesizarea PDL referitoare la Regulamentul Senatului

CC a respins ca inadmisibilă sesizarea PDL referitoare la Regulamentul Senatului (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea Constituţională a examinat, marţi, sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art.89 alin.(1), (3) şi (8), precum şi ale art.114 şi art.115 din Regulamentul Senatului, sesizare formulată de un număr de 52 de deputaţi, informează Curtea Constituţională.

Sesizarea a fost respinsă, cu unanimitate de voturi, ca inadmisibilă - fiind prohibită în virtutea principiului autonomiei regulamentare a Camerelor Parlamentului, arată Curtea Constituţională.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici