Ce aşteptări au primarii de la celebrul PNRR. Primăriile vor avea un fond special de unde pot accesa bani

  • UAT-urile vor avea un fond special de unde pot accesa bani veniti prin PNRR
  • Sunt acceptate doar proiecte mature, care respectă criteriile impuse de Comisie
  • Premierul anunţă că va găsi finanţare şi pentru celelalte proiecte
  • Prin Pilonul IV ajung la UAT-uri 2,1 mld. euro
  • Fondurile sunt transferate prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene
  • F. CÎŢU: Nimeni nu pleacă în concediu, până nu avem PNRR gata!
414 afișări
Imaginea articolului Ce aşteptări au primarii de la celebrul PNRR. Primăriile vor avea un fond special de unde pot accesa bani

Ce aşteptări au primarii de la celebrul PNRR. Primăriile vor avea un fond special de unde pot accesa bani

Primarii au la dispozitie un fond special de unde pot lua bani din PNRR. Ar veni cam 18 milioane pentru fiecare reşedinţă de judeţ.

Mai sunt şi alte 2 miliarde de euro, cu atribuire prin Ministerul Fondurilor Europene. Banii merg doar pe tranziţie verde

CĂTĂLIN CHERECHEŞ, primar Baia-Mare: Aceste proiecte, pe care le depunem, trebuie să aibă relevanţă în dezvoltarea economică şi socială. Noi încă nu ştim, noi români, nu ştim ce vrem să facem în România în următorii ani şi cum vrem să fim competitivi. N-am prea văzut guverne sau entităţi politice aflate la putere care să reziste tentaţiei de a nu impulsiona dirijarea unor fonduri într-un mod favorizant. 

Primarii n-ar băga mâna în foc pentru Guvern. De ce să le vină fondurile prin minister când le puteau lua prin Agenţiile de dezvoltare?, se întreabă retoric primarul de la Buzău.

CONSTANTIN TOMA, preşedinte executiv Asociaţia Municipiilor din România: Este destul de confuză situaţia, mai ales că s-au dat înapoi documentele de la Bruxelles. Nu am niciun fel de încredere, mai ales că se va face la nivel de minister şi nu prin ADR-uri.  Am avut câteva întâlniri la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România. Nu am fost lămuriţi ce se va întâmpla. 

Staţi liniştiţi, banii vin!, le transmite premierul. Pentru asta, angajaţii din ministerul Fondurilor Europene trebuie să-şi ia gândul de la concediu, până nu vor termina de răspuns la observaţiile Comisiei.

FLORIN CIŢU: Trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei şi să le trataţi cu mare, mare atenţie. Dacă cumva, din cauza unei tratări superficiale vom avea probleme cu PNRR, vă garantez că acea persoană pleacă acasă. Nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR.

Pilonul IV. Coeziune socială şi teritorială

FOND LOCAL PENTRU TRANZIŢIA VERDE

Suma alocată – 2,1 mld. euro

Beneficiari:

  • Municipiile reşedinţă de judeţ
  • Municipii
  • Oraşe
  • Comune

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici