Ce conţine RAPORTUL privind evaluarea Guvernului Grindeanu: 13% măsuri îndeplinite. Principalele reproşuri: lipsă de comunicare şi de coordonare | FOTO DOCUMENT

Raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu arată că Executivul a îndeplinit doar 13% din măsurile care trebuiau implementate, iar printre principalele reproşuri se află cele legate de lipsa de comunicare şi coordonare sau neprezentarea la timp a unui program vizând sărbătorirea Marii Uniri.

2734 afișări
Imaginea articolului Ce conţine RAPORTUL privind evaluarea Guvernului Grindeanu: 13% măsuri îndeplinite. Principalele reproşuri: lipsă de comunicare şi de coordonare | FOTO DOCUMENT

Ce conţine raportul privind evaluarea Guvernului: 13% măsuri îndeplinite şi lipsă de comunicare

Raportul arată la concluzii care sunt principalele puncte neîndeplinite. Printre acestea se află: lipsa coordonării între ministere şi premier, neînţelegerea viziunea programului de către majoritatea celor care trebuiau să îl implementeze, ritm de implementare precar, lipsa unui control strict zilnic al implementării măsurilor, abandonarea a aplicării principalelor măsuri de reformă, întârzieri în calendarul de investiţii.

Totodată, documentul mai arată că Executivul a adoptat măsuri contrare celor din programul de guvernare şi a dat senzaţia că a abandonat lupta cu marea evaziune.

Tot la capitolul puncte negative se află: comunicarea incompletă a motivelor pentru care s-au luat anumite măsuri, inexistenţa unei strategii de dezvoltare a principalelor motoare economice, opacitate în derularea actului guvernamental.

Totodată, Guvernul Grindeanu nu a prezentat la timp a unui program vizând sărbătorirea Marii Uniri şi a fost incapabil să atragă sprijinul societăţii pentru proiectele majore ale Coaliţiei.

Raportul discutat în şedinţa CExN al PSD arată că Executivul a îndeplinit doar 13% din măsurile ce trebuiau implementate.

”Raportul de faţă relevă un aspect deosebit de grav şi anume acela că o continuare în acelaşi ritm a guvernării va face ca, în cel mult 3 luni de zile, şansele de implementare integrală a programului de guvernare să fie aproape de zero. (...) Spre exemplu, aplicarea Legii Salarizării nu se poate aplica fără să creeze dezechilibre majore în lipsa adoptării şi a modificărilor la Codul Fiscal. Totodată, nu există în acest moment nicio analiză serioasă la nivelul Guvernului a modului în care se vor putea respecta prevederile din PG referitoare la reducerea numărului de taxe la maximum 50 din ianuarie 2018 sau la desfiinţarea ghişeelor începând cu 1 ianuarie 2018”, se arată în raportul de evaluare.

Raportul discutat în şedinţa PSD are 161 de pagini şi tratează pe domenii fiecare realizare şi fiecare măsură promisă, dar neîndeplinită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici