Ce spune Dragnea despre posibilitatea de a deveni premier

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi că ''nu este foarte interesat de funcţia de prim-ministru'', argumentând că nu i se pare în regulă ca preşedintele partidului să fie în acelaşi timp şi şeful guvernului, iar pentru el ''partidul este mai important''.

1258 afișări
Imaginea articolului Ce spune Dragnea despre posibilitatea de a deveni premier

Ce spune Dragnea despre posibilitatea de a deveni premier

''Personal, am mari rezerve să merg prim-ministru. Şi rezervele astea sunt generate de rezervele mele în a susţine varianta ca preşedintele partidului să fie şi prim-ministru. Motorul de dezvoltare sau factorul de stabilitate într-o societate este partidul. Partidul este mai important decât guvernul pentru că partidul este cel care furnizează expertiză bună sau care furnizează oameni proşti, incompetenţi care pot să pună o ţară în pământ'', a declarat Dragnea în cadrul unei emisiuni televizate.

Preşedintele PSD a mai spus că nu va anunţa un candidat al PSD pentru funcţia de prim-ministru deoarece există riscul ca ''un nume aruncat deja în piaţa publică până atunci să fie distrus'' şi el vede ''această campanie ca o competiţie între programe, nu între persoane''.

''Nu sunt foarte interesat de funcţia de prim-ministru. Dar nu voi pronunţa nici alte variante din câteva motive. În primul rând un motiv de bun-simţ şi de respect faţă de cetăţeni. Nu sunt alegeri pentru funcţia de prim-ministru că nu se alege prim-ministrul la noi în ţară. Şi atunci ar fi o aroganţă din partea mea să spun: deci e clar că noi vom câştiga alegerile, e clar că noi vom face majoritate, e clar că domnul Iohannis îl va pune pe Gigel dacă venim noi cu el. Eu văd această campanie electorală o competiţie între programe, nu între persoane. Am vorbit asta în partid şi toţi au ajuns la concluzia că asta-i cea mai bună variantă, să nu nominalizăm un prim-ministru'', a explicat Dragnea.

Săptămâna trecută Dragnea a declarat săptămâna trecută că nu exclude varianta cu el premier.

După ce mai multe voci din PSD au aplaudat varianta Dragnea premier, preşedintele PSD a declarat că nu va cădea în capcana unora sau altora de a nominaliza un premier care să fie distrus până la alegerile parlamentare, afirmând că obiectivul PSD este să formeze o majoritate parlamentară cu ALDE după alegerile din toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici