Ce va face PSD la votul de învestitură. Dăncilă anunţă că toţi parlamentarii PSD care vor vota Guvernul Orban vor trebui să plece din partid

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că toţi parlamentarii din PSD care vor vota Guvernul Orban, vor trăda PSD şi vor trebui să plece din partid. Ea a adăugat că cei care au demis Guvernul vor trebui să îşi asume responsabilitatea de a strânge voturile necesare pentru învestire.

158 afișări
Imaginea articolului Ce va face PSD la votul de învestitură. Dăncilă anunţă că toţi parlamentarii PSD care vor vota Guvernul Orban vor trebui să plece din partid

Dăncilă anunţă că toţi parlamentarii PSD care vor vota Guvernul Orban vor trebui să plece din partid

„Ştiu că întrebarea este de ce nu ne prezentăm la vot şi de ce nu votăm Guvernul Orban. Pentru că noi nu putem să susţinem un program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor. Dacă veneau cu un program de guvernare prin care continuau măsurile bune şi nu vorbeau de austeritate (...) poate ne gândeam la acest lucru, pentru că pentru noi sunt importanţi românii. dacă noi am vota Guvernul înseamnă că am fi de acord cu măsurile din programul de guvernare. PSD nu va participa la vot, iar cei care vor participa înseamnă că trădează PSD şi vor trebui să plece din partid. Cred că toţi cei care vor vota acest guvern sunt parte a programului de guvernare şi vor trebui să răspundă în faţa românilor”, a spus Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a adăugat că parlamentarii care au demis Guvernul au responsabilitatea de a găsi voturile necesare pentru învestirea noului Guvern.

„Decizia noastră este să nu participăm la vot. Cei care au reuşit să strângă o majoritate de conjunctură pentru a dărâma un Guvern sunt cei care trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru a strânge voturile necesare pentru învestirea unui nou Guvern. Am spus şi repet, nu se pune problema înlocuirii unei persoane cu cealaltă, nu se pune problema că nu ne dorim stabilitate. Am demonstrat de-a lungul timpului că ne dorim stabilitate şi predictibilitate. Cei care au dorit să nu avem stabilitate sunt cei care au dărâmat Guvernul, dar nu au venit cu nimic în loc. Au venit peste mult timp cu o formulă guvernamentală şi cu un program”, a subliniat Dăncilă.

Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Orban va avea loc marţi şi miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

Taguri:
dăncilă,
psd,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici