Cezar Preda, despre alegerile PDL Bucureşti: Pupincurismul n-a rămas la nivelul lui 1989

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, într-un interviu la Europa FM, că adunările de partid care au componente mobilizatoare conţin discursuri laudative, el apreciind că "pupincurismul nu a rămas la nivelul anului 1989", referindu-se la alegerile de la PDL Bucureşti.

18 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda, despre alegerile PDL Bucureşti: Pupincurismul n-a rămas la nivelul lui 1989

Cezar Preda, despre alegerile PDL Bucureşti: Pupincurismul n-a rămas la nivelul lui 1989 (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Mi s-au întâmplat şi mie asemenea nenorociri. Au venit la microfon şi m-au laudat de mi-era ruşine pe scaun. Nu-i vina mea. În momentele alea nu poţi să ieşi să spui «dar terminaţi dom'ne odată, veniţi la microfon şi spuneţi...». Sunt nişte momente în care - şi asta nu ca s-o scot pe doamna Udrea, dar vreau să nu-i pun în cârcă lucruri care până la urmă mă reprezinta pe mine care mă duc la microfon şi spun ce spun, la mintea mea şi la vorbele pe care le am. Intrăm într-o lume a intelectualilor. L-aţi văzut pe Baconschi?! Păi ce să-i fac eu, să-i modific? El, dacă discuţi cu el, este un om care are proprietatea cuvintelor. Presupun că discutăm şi ierarhizăm oamenii, şi nu pot să spun eu că Baconschi n-are proprietatea cuvintelor. Asta gândea omul. Şi l-a văzut o ţară cum a gândit! Ce să-i facă Elena Udrea acum?", a spus Cezar Preda la Europa FM, referindu-se la reuniunea pentru alegerea conducerii Organizaţiei PDL Bucureşti.

El a adăugat că "aşa sunt adunările de partid care au componente mobilizatoare".

"Hai să ne lamurim, şi mă scuzaţi de cuvântul folosit. Pupincurismul n-a rămas la nivelul anului 1989", a adăugat vicepreşedintele PDL.

Presa a remarcat că liderii PDL prezenţi, în 21 noiembrie, la reuniunea Consiliului de Coordonare al PDL Bucureşti, unde Udrea a fost aleasă preşedinte al organizaţiei, au ţinut discursuri în care au lăudat-o, democrat-liberalii vorbind despre "soarele de la Bucureşti al PDL" şi despre faptul că ministrul Dezvoltării este "un vertabil Kill Bill al politicii româneşti", "motorul unei generaţii".

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a scris a doua zi, într-o postare pe blog, că i se pare normal ca, în discursurile lor, colegii din PDL să-şi arate aprecierea şi susţinerea faţă de ea, în condiţiile în care aceştia o cunosc mult mai bine decât o cunoaşte în realitate presa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici