Cezar Preda despre desemnarea candidaţilor PSD la parlamentare:Cred că va pune oamenii care dau bani

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Buzău, că PSD nu va ţine cont la desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare de moralitatea acestora, ci va desemna "oamenii care dau bani".

416 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda despre desemnarea candidaţilor PSD la parlamentare:Cred că va pune oamenii care dau bani

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cezar Preda a spus că PDL nu va desemna la alegerile parlamentare candidaţi asupra cărora să existe suspiciuni de încălcare a legii, susţinând că se va ţine cont de codul etic impus de partid.

Astfel, el recomandă PSD să recurgă la aceeaşi măsură când vor stabili candidaţii care vor fi trimişi în Parlament.

"Aşteptăm nominalizările USL pentru parlamentare. Noi îi vom prezenta (n.r. - candidaţii PDL) la finele lunii, dar deja am demarat, astăzi (n.r. - duminică), discuţiile pe această temă. Trebuie să ţinem cont de profilul etic al candidatului şi cred că şi USL are această obligaţie astfel încât, Parlamentul nou ales să fie unul în care nu ne vom mai întâlni cu acele situaţii deosebit de grave în care parlamentarii au avut probleme cu legea şi au afectat credibilitatea Parlamentului. PDL nu va propune candidaţi cu probleme sau care să contravină codului etic", a declarat liderul PDL Buzău.

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut însă că, în opinia sa, în PSD la desemnarea candidaţilor pentru alegeri nu se va ţine cont de integritatea şi moralitatea acestora, ci de câţi bani dau.

"Nu cred în declaraţiile lui Ponta. Cred că minte cum respiră. Eu cred că va prima interesul PSD şi în niciun caz integritatea şi moralitatea pentru că altfel ar putea rămâne fără partid. Cine poate vorbi de integritate? Plagiatorul României? Cine ne spune nouă de criterii de etică? Cel care dă exemplu milioanelor de oameni care învaţă cum poţi ajunge undeva copiind? Cred că va pune oamenii care dau bani şi care nici nu contează câte lucrări şi-au copiat, câte diplome şi-au falsificat şi câte dosare au. Dacă ar fi pe criterii de moralitate nici el nu s-ar califica pentru un post şi ca atare nu îl cred", a spus Cezar Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici