Chirtoacă şi Comănescu au discutat o serie de proiecte între primăriile din R.Moldova şi România

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a anunţat, luni seară, la sfârşitul întrevederii sale cu Lazăr Comănescu, ministrul român de Externe, că au fost discutate o serie de proiecte între primăriile din cele două ţări, scopul fiind cel al integrării Republicii Moldova în UE.

14 afișări
Imaginea articolului Chirtoacă şi Comănescu au discutat o serie de proiecte între primăriile din R.Moldova şi România

Chirtoacă şi Comănescu au discutat o serie de proiecte între primăriile din R.Moldova şi România

Primarul Chirtoacă a spus că au fost discutate "proiecte sigure şi de durată între primăriile din Republica Moldova şi România", inclusiv între Chişinău şi Bucureşti.

Chirtoacă a adăugat că s-a discutat despre sprijinirea şcolilor româneşti din Transnistria şi sprijinirea tuturor cetăţenilor din Republica Moldova în eforturile lor de aderare la UE, inclusiv prin simplificarea trecerii frontierei şi, în perspectivă, prin "soluţionarea dezideratului majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de a avea cetăţenie română şi de a corecta prin aceasta ceea ce a fost ocupaţia din 1812-1940".

Primarul şi-a exprimat de asemenea speranţa că acquis-ul comunitar va fi pe masa tuturor oficialilor la nivel central şi local "pentru a fi aplicat în limba română, cum e absolut firesc".

Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa că expertiza României în demersurile de integrare europeană va fi transferată Republicii Moldova.

Lazăr Comănescu a spus, la rândul său, că s-a întâlnit nu numai cu primarul Chişinăului, ci şi cu unul dintre liderii unui partid foarte important.

Ministrul a arătat că a abordat, în discuţia cu primarul Dorin Chirtoacă, şi problema conflictului transnistrean, ambii conchizând că rezolvarea trebuie să fie găsită în format "cinci plus doi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici