Chiţoiu şi Gerea şi-au înregistrat oficial demisiile. Ponta va fi interimar la Finanţe, Niţă la Economie

Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul prim-ministrului, imediat după discuţia dintre premierul Victor Ponta şi liderul PNL, Crin Antonescu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Premierul Victor Ponta va prelua postul de ministru interimar al Finanţelor, iar Constantin Niţă va fi ministru interimar la Economie.

809 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu şi Gerea şi-au înregistrat oficial demisiile. Ponta va fi interimar la Finanţe, Niţă la Economie

Daniel Chiţoiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Guvernul arată, într-un comunicat, că, pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discutie, dar propunerea a fost respinsă de către presedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL. Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat preşedintelui Crin Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, la Ministerul Economiei. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat şi în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL", se afirmă în comunicat.

Urmare a acestei situaţii, premierul a luat act de demisiile miniştrilor Chiţoiu şi Gerea şi a înaintat preşedintelui Traian Băsescu, "după consultări în USL", propuneri pentru ocuparea interimară a celor doua poziţii de miniştri

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că BPN al partidului a stabilit ca, miercuri, Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea să îşi depună "în mod formal" demisiile din Guvern, în contextul în care premierul Ponta spunea luni că demisiile au fost depuse la cabinetul său, dar nu au fost înregistrate la Guvern.

În urmă cu aproape două săptămâni, PNL a propus o serie de schimbări în posturile de ministru, respectiv Klaus Iohannis - vicepremier şi ministru de Interne (în locul lui Radu Stroe, demisonat în luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (în locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolăescu - ministru de Finanţe (în locul lui Daniel Chiţoiu), Cristian Buşoi - ministru al Sănătăţii (în locul lui Eugen Nicolăescu, propus la Ministerul Finanţelor).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici