Cîmpeanu explică rezultatele la simularea Evaluării Naţionale: Criza scoate ce-i mai bun din elevi

Ministrul Educaţiei susţine că rezultatele neaşteptat de bune la simularea Evaluării Naţionale pot fi explicate prin mobilizarea elevilor. Acestea apar în condiţiile în care cursurile online nu au fost eficiente, afirmă Sorin Cîmpeanu.

1492 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu explică rezultatele la simularea Evaluării Naţionale: Criza scoate ce-i mai bun din elevi

Cîmpeanu explică rezultatele la simularea Evaluării Naţionale: criza scoate ce-i mai bun din elevi

Ministrul Educaţiei consideră că şcoala online nu este eficientă şi reprezintă un compromis.

„Şcoala online nu a fost eficientă, profesorii nu au fost pregătiţi, sistemul nu a fost pregătit, multe lucruri lipsesc. A fost un compromis impus pentru încheierea anului şcolar şi pentru organizarea examenelor naţionale”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, la Digi 24.

În ciuda problemelor, elevii au avut note foarte bune la simularea Evaluării Naţionale. Nu au fost subiecte mai uşoare în comparaţie cu alţi ani, spune Cîmpeanu.

Singura explicaţie: crizele evidenţiază tot ce este mai rău în oameni, dar evidenţiază şi tot ce este mai bun. Au fost scoase în evidenţă calităţile elevilor. Doar două judeţe au avut rata de promovare sub 50 de procente, Timiş şi Vaslui. Nu a fost mai redus gradul de dificultate, cel puţin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate”, a explicat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Rezultate surprinzătoare au fost înregistrate anul acesta la simularea Evaluării Naţionale. Potrivit Ministerului Educaţiei, peste 65% dintre elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Vineri seara au fost comunicate rezultatele obţinute de elevii care au participat la probele scrise ale Evaluării Naţionale, în perioada 29 – 31 martie.

  • La Limba şi literatura română, 71,17% dintre elevi au luat note peste 5, iar 88 de elevi au obţinut nota 10.
  • La matematică ponderea elevilor cu note peste 5 este de 59,77%, iar 980 de elevi au obţinut nota 10.
  • La Limba şi literatura maternă, 79,49% dintre elevi au luat peste 5 şi 22 de elevi au obţinut nota 10.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute în Bucureşti (82,1%) şi în judeţele Cluj (77,6%), Argeş (71,5%), Brăila (71,3%) şi Prahova (69,9%).

25 de elevi au obţinut media 10.

În total, 65,6% dintre elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, faţă de 53,1 în anul 2019, 47% în 2018 sau 44,05 % în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici