Cine este Ionuţ Stroe, propus pentru Ministerul Tineretului si Sportului în Guvernul Orban - BIOGRAFIE

Ionuţ Stroe, propunerea pentru Ministerul Sportului în Guvernul Orban, are 40 de ani şi este deputat din anul 2008 şi membru în Adunaerea parlamentară a Consiliului Europei din 2009. În trecut, acesta a deţinut funcţia de consilier municipal în Craiova.

1501 afișări
Imaginea articolului Cine este Ionuţ Stroe, propus pentru Ministerul Tineretului si Sportului în Guvernul Orban - BIOGRAFIE

Cine este Ionuţ Stroe, propunerea pentru Ministerul Sportului în Guvernul Orban

Ionuţ Stroe este deputat din 2008, ales în circumscripţia Dolj. Totodată, el face parte din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei încă din anul 2009 şi este şeful delegaţiei Parlamentului României din anul 2012.

Între 2012 şi 2014 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Între 2004 şi 2007 Ionuţ Stroe a fost directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Dolj.

Tot din 2004 a fost consilier municipal în Craiova, timp de patru ani.

Din 2007 până în 2009 a condus Direcţia de Programe Recreative şi Divertisment pentru Tineret în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

Ionuţ Stroe a obţinut diploma de bacalaureat în anul 1998, absolvind Colegiul Naţional Carol I din Craiova, profil special de matematică.

În 2003 a luat finalizat Facultatea de Autonomatică şi calculatoare din cadrul Universităţii Craiova, unde a obţinut o diplomă de licenţă ca inginer diplomat IT&C.

Mai târziu, în 2006 a finalizat şi masterul în cadrul aceleiaşi universităţi, cu specializare în finanţe şi administrarea afacerilor.

El mai are şi un certicat de absolvire al Programului e pregătire şi perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale, din Ministerul Afacerilor Externe - Institutul Diplomatic Român.

Totodată, liberalul propus la Ministerul Sportului este licenţiat în drept, având master chiar şi în drepturile omului.

În actuala legislatură, deputatul Ionuţ Stroe face parte din grupul PNL şi este membru în Comisia pentru cultură. Totodată, el deţine funcţia de preşedinte în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia.

Taguri:
orban,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici