Cine sunt cei 11 membri ai Comisiei de Etică care vor decide dacă premierul Victor Ponta a plagiat sau nu în teza de doctorat

La 10 zile după ce publicaţia Nature l-a acuzat pe Victor Ponta de plagiat, comisia care trebuie să hotărască dacă premierul a copiat în teza de doctorat nu a analizat nici un document. Potrivit legii, comisia are la dispoziţie 90 de zile pentru a spune dacă a fost sau nu plagiat.

3082 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei 11 membri ai Comisiei de Etică care vor decide dacă premierul Victor Ponta a plagiat sau nu în teza de doctorat

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Comisia respectivă este de fapt Consiliului Naţional de Etică din care fac parte 11 profesori universitari şi a fost recompusă prin ordin de ministru pe 9 iunie. Un calcul simplu arată că acest consiliu trebuie să spună public dacă premierul a plagiat sau nu până pe 19 septembrie 2012.

Un membru al comisiei a declarat pentru Gândul că cei 11 profesori s-au întrunit într-o singură şedintă, că preşedintele comisiei este bolnav şi că "dosarul Ponta" nu a fost analizat. Citiţi în continuare cine sunt membrii Consiliului Naţional de Etică.

Pe 9 iunie, ministrul Educaţiei a modificat prin ordin de ministru componenţa Consiliului Naţional de Etică (denumită de presă şi Comisia de Etică). Această comisie funcţionează în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică care se află în subordinea Ministerului Educaţiei condus de Liviu Pop. Potrivit legislaţiei, Consiliului Naţional de Etică este cel care deliberează în cazurile de plagiat.

Consiliul Naţional de Etică este format din următorii profesori: Teodor Petrescu (Universitatea Politehnică din Bucureşti), Romiţă Iucu (Universitatea Politehnică din Bucureşti), Doru Vladimir Puşcaşu (S.C. CEPROCIM S.A.), Nicolae Burnete (Universitatea Tehnică Cluj), Mihai Vladimirescu (Universitatea din Craiova), Petru Andea (Universitatea Politehnică din Timişoara), Victor Stoica (Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti), Horia Iovu (Universitatea Politehnică Bucureşti), Florin Ionescu (Steinbeis University Berlin), Paul Dobrescu (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative), Virgil Muraru (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare). Vezi aici componenţa comisiei.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici