Ciolacu: DSU preia toţi românii evacuaţi din Fâşia Gaza. Acţiunea continuă până ajung la familiile lor

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) preia toţi cetăţenii români evacuaţi din Fâşia Gaza, a spus, miercuri seara, premierul Marcel Ciolacu, după ce a aterizat aeronava care i-a adus pe români în ţară. El a spus că acţiunea va continua până când aceştia vor ajunge la familiile lor.

297 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: DSU preia toţi românii evacuaţi din Fâşia Gaza. Acţiunea continuă până ajung la familiile lor

Sursa foto: Guvernul României

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a spus că oamenii pe care i-a găsit în Egipt, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost foarte emoţionaţi şi fericiţi.

„Ne-au mulţumit pentru că vin dintr-o zonă de război şi au fost foarte afectaţi. Poveştile lor sunt foarte emoţionante. Sunt mame cu copii, familii întregi şi suntem foarte motivaţi să continuăm să îi evacuăm pe toţi cetăţenii români şi pe membrii familiilor acestora care au solicitat acest lucru”, a spus ministrul afacerilor externe.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a spus că sunt foarte mulţi români cu dublă cetăţeni în Fâşia Gaza şi statul român se va ocupa de ei.

„Noi vorbim de românii cu dublă cetăţenie care solicită să vină în România. Ceea ce am făcut eu cu doamna minsitru (Odobescu - n.r.) în seara asta e o parte din acţiune. Din acest moment, Departamentul de Situaţii de Urgenţă preia toţi românii evacuaţi din Fâşia Gaza. Fiecare familie – avem familii din Timişoara, din Iaşi, din Dolj, Suceava, Olt, Bacău, fiecare familie are povestea ei. Mulţi dintre copii erau fericiţi că merg la bunici acasă la Bacău sau la Suceava. Este o acţiune care va continua şi în zilele următoare până ajung la familiile lor”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că sunt mulţi dintre românii evacuaţi care au ajuns în ţară, dar care nu mai au familii în România. Pentru ei se va crea un act normativ dedicat.

„Am vorbit în avion cu doamna ministru Odobescu ca mâine în şedinţa de Guvern o să vorbim şi cu doamna ministru al muncii să vedem ce act normativ dedicat acestei situaţii putem avea, pentru că vorbim de nişte români care vin dintr-o zonă de război”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici