Ciolacu: Musulmanii din România, o comunitate pe deplin integrată în ţesătura societăţii

Comunitatea musulmană contribuie activ la construirea binelui comun şi la promovarea pluralismului religios, la modelarea unei Românii europene, alături de contribuţia fiecărei comunităţi etnice şi religioase din România, transmite Marcel Ciolacu la început de Ramadan.

158 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Musulmanii din România, o comunitate pe deplin integrată în ţesătura societăţii

Ciolacu: Musulmanii din România, o comunitate pe deplin integrată în ţesătura societăţii

„La început de Ramadan, transmit sincere urări de pace, prosperitate şi sănătate credincioşilor musulmani turci şi tătari, membri ai Cultului Musulman din România, şi tuturor celorlalţi credincioşi musulmani care fac parte din diferitele asociaţii religioase din ţara noastră. Prezenţi pe aceste meleaguri de secole, musulmanii turco-tătari din România promovează un islam moderat, fiind o comunitate pe deplin integrată în ţesătura societăţii. Comunitatea musulmană contribuie activ la construirea binelui comun şi la promovarea pluralismului religios, la modelarea unei Românii europene, alături de contribuţia fiecărei comunităţi etnice şi religioase din România”, transmite Marcel Ciolacu.

El afirmă că, în acest sens, Muftiatul Cultului Musulman din România, sub conducerea muftiului Iusuf Muurat, joacă un rol important în promovarea dimensiunii pozitive şi productive a prezenţei musulmanilor în societatea noastră”.

„Cu energie şi tenacitate, domnul muftiu se implică cu toată dăruirea nu numai în protejarea patrimoniului şi a intereselor directe ale comunităţii, ci şi în promovarea dialogului interreligios şi menţinerea unor relaţii de încredere şi colaborare cu celelalte culte religioase din ţara noastră. Ramadan Mubarak”, încheie premierul Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici