Ciolacu: Vrem să oferim produselor româneşti şanse egale pe piaţă cu produsele de import

Autorităţile vor să ofere produselor româneşti şanse egale pe piaţă cu produsele de import şi chiar să încurajeze vânzarea lor şi în alte ţări, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu după o întâlnire cu reprezentanţi ai producătorilor şi retailerilor autohtoni.

128 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Vrem să oferim produselor româneşti şanse egale pe piaţă cu produsele de import

Ciolacu: Vrem să oferim produselor româneşti şanse egale pe piaţă cu produsele de import

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai lanţurilor de magazine autohtone şi ai distribuţiei din comerţul cu bunuri alimentare despre soluţiile prin care Guvernul poate sprijini deopotrivă producătorii, distribuitorii şi retalierii români, informează Guvernul.

„Mi-am dorit să am această discuţie, pentru a vedea ce poate face statul român pentru producătorii autohtoni, dintre care mulţi au şi propriul flux de desfacere, având în vedere anumite probleme pe care ni le semnalează. Vrem să le oferim produselor româneşti şanse egale pe piaţă cu produsele de import şi chiar să încurajăm comercializarea lor şi în alte ţări”, a declarat prim-ministrul.

La întâlnire au participat, de asemenea, vicepremierul Marian Neacşu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin Barbu, şi ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Adrian Câciu.

Ciolacu a apreciat drept „foarte utilă” discuţia pe temele abordate de către cei direct implicaţi în producţia şi distribuţia produselor alimentare autohtone.

Printre acestea s-au numărat impactul unor măsuri precum impozitul de 1% pe cifra de afaceri sau plafonarea adaosurilor comerciale la unele categorii de produse, debirocratizarea interacţiunii cu instituţiile statului, implementarea sistemului de Garanţie-Returnare RetuRO, accesarea de fonduri europene pentru comerţ şi distribuţie, precum şi reglementările aplicabile în domeniul forţei de muncă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici