Cioloş: Dacă nu era OUG 13, am fi intrat în Schengen în acest an cel puţin cu aeroporturile, cu spaţiul aerian

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că, dacă nu ar fi existat situaţia creată de OUG nr. 13, România ar fi intrat în acest an în Spaţiul Schengen cel puţin cu aeroporturile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

273 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Dacă nu era OUG 13, am fi intrat în Schengen în acest an cel puţin cu aeroporturile, cu spaţiul aerian

Cioloş: Dacă nu era OUG 13, am fi intrat în Schengen în acest an cel puţin cu aeroporturile, cu spaţiul aerian

Dacian Cioloş a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere organizată la Facultatea de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), că este important ca România să dea garanţii clare privind respectarea statului de drept şi de luptă împotriva corupţiei nu doar la nivelul societăţii, ci şi la cel al clasei politice.

”Dacă nu ar fi fost situaţia prin care am trecut la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lui februarie cu

nr. 13, ar fi fost şanse mari ca anul acesta România să fi intrat în spaţiul Schengen cu aeroporturile cel puţin, cu spaţiul aerian. Este important să dăm garanţii clare privind respectarea statului de drept şi de luptă împotriva corupţiei nu doar la nivelul societăţii, pentru că societatea şi-a făcut temele foarte bine, dar şi la cel al clasei politice, să aratăm că putem menţine o creştere economică sănătoasă prin deciziile politice pe care le luăm, inclusiv cele de politică bugetară. Unul dintre atuurile României este că este unul dintre statele europene cu cel mai mare potenţial de creştere economică pe termen mediu şi lung, care înseamnă atragere de investiţii. Dacă luăm decizii care riscă să pună în pericol evoluţia economică, punem frână acestui process”, a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, România poate să facă în aşa fel încât să nu devină o victimă a dezbaterilor europene şi a deciziilor care se vor lua privind viitorul UE, ci să creeze o oportunitate pe care să o valorifice.

”Să renunţăm la o abordare de periferie şi să ne poziţionăm în centrul dezbaterilor, în nucleul dur al dezbaterilor. Cât timp vom avea o abordare de periferie, să mergem pe sub bară, fără să derajăm prea mult, nu avem pretenţii de la alţii să ne vadă altfel”, a spus Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a participat, joi, la dezbaterea cu tema „Uniunea Europeană post-Brexit şi locul României. De la scenarii la realităţi”, organizată de Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională „Citadel” al Facultăţii de Studii Europene a UBB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici