Cioloş, despre Alianţa 2020: E binevenit şi PNL dacă împărtăşeşte valorile şi principiile noastre

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, la un post TV, că PNL poate face parte din proiectul de coagulare a opoziţiei, demarat alături de USR, dacă va împărtaşi valorile, principiile şi ”proiectul pe care îl punem pe masă”.

213 afișări
Imaginea articolului Cioloş, despre Alianţa 2020: E binevenit şi PNL dacă împărtăşeşte valorile şi principiile noastre

Cioloş, despre Alianţa 2020: E binevenit şi PNL dacă împărtăşeşte valorile şi principiile noastre

”Important e că s-a făcut un pas. Noi am făcut acest pas. Se tot vorbeşte de unificarea opoziţiei, de coagularea opoziţiei. Noi am făcut ac pas. E bine-venit şi PNL, în măsura în care va împărtaşi valorile, principiile, proiectul pe care îl punem pe masă”, a declarat la Digi24 liderul PLUS, Dacian Cioloş.

El a mai spus momentul demarării discuţiilor privind coagularea opoziţiei depinde doar de liderii liberali.

”Când PNL va fi dispus să discutăm, vom discuta. Există discuţii, să nu aibă cineva impresia ne întoarcem spatele”, a mai spus Cioloş.

La rândul său, liderul USR, deputatul Dan Barna, a afirmat că există o colaborare punctuală cu liberalii la nivel parlamentar.

”La nivel parlamentar există această colaborare cu PNL şi s-a văzut că, unde a fost necesar şi util, a existat această colaborare în egală măsură. Ceea ce îşi propune alianţa noastră e să facem politică în mod realist, <pe bune>, ca să folosesc o expresie pe înţelesul tuturor. În acest moment era o aşteptare semnificativă căreia credem că i-am răspuns prin această alianţă, USR-PLUS, pentru că cele două partide au acelaşi ADN de valori. Suntem oameni care văd o Românie europeană, care nu stă în zona de margine de Europa unde am fost împinşi în cei doi ani în care guvernul a fost casa de avocatură a lui Dragnea. (...) Chiar azi am avut o discuţie cu Orban legat de o activitate în Parlament, de nişte moţiuni. Dialogul există, e firesc, şi o să vedem în perioada următoare, dupa europarlamentare, ca să fim foarte pragmatici. La europarlamentare această alianţă îşi propune un rezultat foarte bun. Dupa aceea, vom vedea paşii următori, pentru a păstra şi coagula acea aşteptare a românilor de alternativa care să-ţi aducă speranţe şi încredere”, a afirmat Dan Barna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici